70 DÖNÜMLÜK ŞEHİr meydani ve belediye sarayi geliyor



Yüklə 12,76 Kb.
tarix27.01.2018
ölçüsü12,76 Kb.
#40778





24 Temmuz 2015


70 DÖNÜMLÜK ŞEHİR MEYDANI VE BELEDİYE SARAYI GELİYOR
Devlet Hastanesini yeni ve modern yerine taşınmasının ardından eski hastane alanında bir yandan yıkım çalışmaları tamamlanırken diğer taraftan da alanda yapılması düşünülen projelerle ilgili çalışmalar sürüyor.
Yapılan istişare toplantısında konuşan Aktaş; “Mega bir projeyi bugünden konuşmak ve İnegöl’ün dinamikleri ile birlikte planlamak istiyoruz. Oraları da birleştirerek çok güzel bir devasa şehir meydanı ortaya çıkacak” dedi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısına Belediye Başkan Vekili İnşaat Mühendisi Turgay Yel ile Başkan Yardımcısı Alper Taban, İnşaat Mühendisi İdris Köroğlu, Mimar Özhan Öztürk ve Mimar Esin Topçu katıldı.
Başkan Aktaş alanda yapılması planlanan şehir meydanı ve Belediye Sarayı projesinin detayları ile ilgili fikir alışverişinin devam edeceğini ve sonuçta ulusal bir proje çalışması ile işi sonuçlandırmak istediklerini belirtti.
Şimdiye kadar çalışmalar hakkında bilgi veren başkan Aktaş; “Eski devlet hastanemiz bildiğiniz gibi iki farklı binadan oluşuyordu ve bu iki binada hem ekonomik ömrünü tamamlamıştı hem de depremsellik açısından riskli binalardı. İlk bina yaklaşık 40 yıldır, ikinci bina da yaklaşık 26 yıldır İnegöl'ümüze hizmet ediyordu. Yıllarca 22 bin m2'lik, dar alanda, tabir yerindeyse labirent gibi binalarda hastanemiz hizmet veriyordu. İnegöl'e hiç yakışmıyordu. Allah'a hamdolsun, yine İnegöl Belediyesi’nin kararlılığı sayesinde, yeri tahsis edildi. Gerekli siyasi görüşmeler yapıldı. Hem eski milletvekilimizin hem mevcut milletvekilimizin destek ve gayretleri ile yeni hastane binamız faaliyete geçti” ifadelerini kullandı.
HEYKEL VE KUĞULU PARK İLE BİRLEŞECEK

Eski hastane alanının yaklaşık 22 dönümlük bir alan olduğunu aktaran Aktaş konuşmasına şöyle devam etti; “Hemen yanı başında 5 dönümlük Çimen Camii yanında bulunan Huzurevimiz var. Huzurevi ile ilgili bir protokol yaptık. Yeniceköy Mahallemizde Mehmet Göztepe ve ailesi Huzurevimizi yapıyor. Huzurevimiz de orada yükselecek. Şehir Meydanı ve Belediye Sarayı ile ilgili iki alanı bir arada düşünüyoruz. Açıkçası burada bir kentsel dönüşüm de gerçekleşecek. İnegöl'ün en merkezi noktalarından bir tanesi olan birçok program yaptığımız güzel bir heykel önü var. Oradan Kuğulu Park’a kadar ve diğer taraftan da ilerleyen süreçte Endüstri Meslek Lisemizin bir kısmı da proje içine dahil edilebilir. Birkaç aşamadan oluşacak şekilde toplam 70 dönümü konu alacak bir süreç ve projeyi konuşuyoruz bugün. Bu aşamalar etap etap halledilecek şekilde planlanmalı. 3-5 senede biten bir proje değil etap etap belki 10-15 yılda tamamlanacak mega bir projeyi bugünden konuşmak ve İnegöl’ün dinamikleri ile birlikte planlamak istiyoruz. Oraları da birleştirerek çok güzel bir devasa bir şehir meydanı ortaya çıkacak. Burada aynı zamanda sürekli büyüyen yapısıyla ve bugün farklı hizmet binalarından oluşan Belediyemizin de bütün hizmet binalarının tek çatı altında toplanması ve burada belediyenin tek çatı altında hizmet vermeye başlaması da konuşulmalı ve planlanmalı” dedi.
VEREM SAVAŞ DİSAPANSERİ DE BAŞKA BİR NOKTAYA TAŞINACAK

Aktaş ayrıca; “KETEM ile alakalı burada bir süreç başladı. Sağlık Bakanımız ile bu konuyu konuştuk. Bunun ile alakalı farklı alternatifler var, onları da paylaşacağız. Ön tarafta halkımıza hizmet veren Verem Savaş Dispanserimiz var. Biz Verem Savaş Dispanserinin de buradan çıkmasını arzu ediyoruz. Burası çok kıymetli bir alan ve bu alanın tamamını değerlendirmek istiyoruz” dedi.
PROJEYİ ORTAK AKIL ŞEKİLLENDİRECEK

Toplantıya katılan mimar ve mühendisler de yapılacak projenin İnegöl’ün çok önemli bir meydan eksikliğini kapatacağını ifade ettikleri belirtildi. Ayrıca şehir planlaması ve şehir kimliği açısından da başta Avrupa şehirleri olmak üzere önemli şehirlerin hep meydanları ile anıldığına dikkat çekildi. Moskova, Londra, Madrid, Roma, Pekin gibi Dünya ülkelerinin yanı sıra İstanbul’da Taksim Meydanı, Ankara’da Kızılay Meydanı gibi önemli örneklerin şehirlerin anılmasında ve hatıralarda kalmasına önemli katkılar sağladığına da dikkat çekildi. Ayrıca bahse konu olan yaklaşık 70 dönümlük alanla ilgili özellikle imar planlama çalışmalarının ivedi bir şekilde yapılması gerektiği ve ilerleyen dönemlere görev yapacak Belediye Başkanları’nın da bu konuda önlerinin açılması gerektiğine vurgu yapıldı.








Yüklə 12,76 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin