Polimeks’in inşa ettiği Türkmenistan Teknolojiler Merkezi Aşkabat’ta açıldı



Yüklə 10,19 Kb.
tarix21.08.2018
ölçüsü10,19 Kb.
#73787



Basın Bülteni 12 Haziran 2014

Polimeks’in Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta inşaatını gerçekleştirdiği toplam 71 bin 250 metrekarelik Teknolojiler Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Polimeks’in inşa ettiği

Türkmenistan Teknolojiler Merkezi Aşkabat’ta açıldı
Türkiye’nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks’in inşaatını üstlendiği Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’taki araştırma, geliştirme ve inovasyon üssü Teknolojiler Merkezi’nin açılışı 12 Haziran 2014, Perşembe günü gerçekleşti. 32 bin 425 metrekaresi kapalı, toplam 71 bin 250 metrekarelik arsa alanı üzerine inşaatı gerçekleştirilen merkezde teknoloji merkezi, model bölümü ve teknik binalar bulunuyor.
2012 yılında inşaatına başlanan ve Türkmenistan Hükümeti tarafından hayata geçirilen Teknolojiler Merkezi’nde 11 bin 400 metrekarelik oturum alanı üzerinde bitkisel ilaç üretimi, gıda teknolojileri, bio-teknoloji, çevre koruma teknolojileri, yeni maddeler sentez teknolojisi, enerji üretim ve enerji tasarruf sistemleri, coğrafi bilgi sistemleri ve nanoteknoloji bölümleri olmak üzere 8 ayrı Ar&Ge ve laboratuar bulunuyor.
Ar&Ge bölümlerinin yanı sıra modelleme atölyesi, konferans salonları, sergi-fuar merkezi, bilimsel kütüphane, modern yayınevi, eğitim merkezi, cam üfleme ve müze ile zenginleştirilen Teknolojiler Merkezi, 7 kattan oluşuyor.
Türkmenistan Teknolojiler Merkezi hakkında bilgi veren Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, “Türkmenistan Cumhurbaşkanı Sayın Gurbangulu Berdimuhamedov’un ileri görüşlü vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen hızlı ve güçlü gelişim politikalarının neticesinde inşaatını tamamladığımız bu yeni merkezin açılışında bulunmaktan çok büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Polimeks olarak bizim için Türkmenistan’da hayata geçirdiğimiz her bir proje gurur kaynağı oldu. Türkmenistan’ın en önemli anıtlarından kamu binalarına, idari binalarından yat limanına kadar 120’nin üzerinde projeye imzamızı attık. Bunlarında arasında uluslararası yarışmalarda birincilik kazanan projelerimizin yanı sıra Türkmenistan’ın para birimi Manat’ın üzerinde yer alan anıt projelerimiz de bulunuyor.
Bugün burada açılışını gerçekleşen Teknolojiler Merkezi de en az diğer projelerimiz kadar bizi gururlandıran bir proje. 2 yıl önce başkent Aşkabat’ta inşaatına başladığımız araştırma, geliştirme ve inovasyon üssü Teknolojiler Merkezi eminim ki gerçekleştirilecek çalışmalarla önemini katlayacak ve teknolojik anlamda büyük yeniliklerin kapısını açacak” dedi.

Polimeks İnşaat Hakkında

Polimeks İnşaat, üç girişimci ortak Erol Tabanca, Cem Siyahi ve Abdullah Gözener tarafından 1995 yılında kuruldu. Üç kurucu ortağın mimari, mühendislik ve kurumsal yönetimdeki yetenekleriyle doğru ve nitelikli projeler üstlenen Polimeks İnşaat, kuruluşundan bu güne geçen 19 yıllık sürede Türkmenistan’da toplam 125 projeye imza attı. Hâlihazırda şirket portföyünün yüzde 95’lik bölümü Türkmenistan’da üstelendiği projelerden oluşuyor.

Polimeks, 2012 yılında inşaat sektörün en prestijli yayınlarından uluslar arası Enginnering News Record (ENR) Dergisi tarafından “En büyük 225 Uluslararası Müteahhit” sıralamasında 56’ıncı sırada gösterildi. Şirket aynı listede yer alan 33 Türk firması arasında ilk sırada yer aldı.

Başta Orta Asya’nın en büyük spor kompleksi olarak gösterilen Aşkabat Olimpiyat Kompleksi olmak üzere Türkmenistan’ın zengin kültürel özelliklerini taşıyan Anayasa Anıtı ve Bağımsızlık Anıtı gibi, kültür-sanat kompleksleri, tarihsel ve sanatsal öneme sahip anıtlar, hükümet binaları, otel, hastane, arıtma tesisleri, çimento fabrikaları, hipodrom ve alışveriş merkezleri gibi farklı kullanım özelliklerine sahip birbirinden nitelikli projelerin altında Polimeks imzası bulunuyor.

Polimeks İnşaat son olarak, yurtdışında iş yapan Türk müteahhitlik firmalarının tek kalemde aldığı en büyük iş olan Aşkabat Uluslararası Havaalanı inşaatının projesi ihalesini kazandı. Aşkabat Uluslararası Havaalanı’nın inşasına 2013 Ocak ayında başlandı ve 2016 yılında tamamlanması hedefleniyor. Yeni havaalanı, yaklaşık 350.000 m² kapalı alanıyla yılda 14 milyon yolcuyu ağırlayacak.

Bilgi için: Medyaevi İletişim – Pınar Sile Özbaş & Burçak Demirel – 0212 351 91 81 – 126&128
Yüklə 10,19 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin