Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı



Yüklə 0,74 Mb.
səhifə1/10
tarix29.10.2017
ölçüsü0,74 Mb.
#21394
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10

ŞUBAT 1.GÜN

TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI

Okul adı:

Tarih: 05/02/2018
Yaş grubu (Ay):
Öğretmen Adı:


Öğretmen Adı:

  • Güne Başlama Zamanı

Öğretmen güne öğrencilerini güler yüzle selamlayarak başlar.

Öğretmen ve çocuklar sınıfın uygun bir yerinde çember şeklinde otururlar. Çocuklar birbirleriyle selamlaşır. Sınıfa sonradan gelen çocuklar sürece dahil edilir. Öğretmen çocuklarla birlikte o gün okula gelmeyenleri belirler. Öğretmen haftanın hangi günü olduğunu çocuklara söyler. O günkü hava durumu ve çocukların okula gelene kadar neler yaptığı gibi sorular sorarak çocukları sohbet etmeye yönlendirir.




  • Oyun Zamanı

Güne başlama zamanı sona erdiğinde öğretmen çocuklara hangi öğrenme merkezlerinde oynamak istediklerini sorar. Çocuklar tercihlerini belirtir. Öğretmen, öğrencileri öğrenme merkezlerine yönlendirir ve öğrencilerini gözlemler.



  • Kahvaltı, Temizlik

Kahvaltı zamanının gelmesiyle birlikte tüm çocuklar ellerini yıkamak ve varsa tuvaletlerini yapmak üzere lavaboya giderler. Temizlik sonrası sıra olunarak kahvaltı için yemekhaneye gidilir.


  • Etkinlik Zamanı

  • “Tatil Bitti” isimli Sanat-Türkçe-Drama Bütünleştirilmiş Küçük Ve Büyük Grup Etkinliği

  • “İç Anadolu bölgesi” isimli Türkçe-sanat-okuma yazmaya hazırlık bütünleştirilmiş küçük ve büyük grup etkinliği

Dinlenme
Kahvaltı Temizlik

Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar.


Etkinlik Zamanı

  • “Şekiller” isimli Okuma-Yazma H.-matematik(Büyük Grup Etkinliği)


Oyun Zamanı

Öğrenme merkezlerinde oyun.



  • “Şekiller” isimli Okuma-Yazma H.-matematik(Büyük Grup Etkinliği)

Günü Değerlendirme Zamanı

Günün sonunda bütün grup biraraya toplanır ve günün değerlendirilmesi amaçlı sohbet edilir. Açık uçlu sorular aracılığıyla hangi öğrenme merkezlerinde ne tür oyunlar oynadıkları, hangi etkinlikleri yaptıkları, ortam ve materyaller gibi konularda çocuklarla birlikte değerlendirme yapılır. Ayrıca o güne ait paylaşmak istedikleri mutlu veya üzücü bir olayın olup olmadığı ve o gün gözlenen olumlu davranışlar hakkında çocuklarla konuşulur. Bir sonraki günün eğitim sürecinde çocuklara neler yapmak istedikleri sorularak onların planlama sürecine etkin katılımları sağlanır. Evde yapılacak çalışma, okula getirilecek materyaller çocuklara hatırlatılır.


Eve Gidiş

Eve gidiş ile ilgili hazırlıklar tamamlanarak çocuklarla vedalaşılır.


Genel Değerlendirme
Çocuk açısından:

Öğretmen açısından:

Plan açısından:

Etkinlik Adı: Tatil Bitti

Etkinlik Türü: Sanat-Türkçe-Drama Bütünleştirilmiş Küçük Ve Büyük Grup Etkinliği

Yaş Grubu:
KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Bilişsel Gelişim:Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. (Göstergeleri: Nesne/durum/olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili ipuçlarını açıklar. Gerçek durumu inceler. Tahmini ile gerçek durumu karşılaştırır.)

Kazanım 5. Nesne ya da varlıkları gözlemler. (Göstergeleri: Nesne/varlığın adını söyler. Nesne/varlığın rengini söyler. Nesne/varlığın şeklini söyler. Nesne/varlığın büyüklüğünü söyler. Nesne/varlığın uzunluğunu söyler. Nesne/varlığın dokusunu söyler. Nesne/varlığın sesini söyler. Nesne/varlığın yapıldığı malzemeyi söyler. Nesne/varlığın kullanım amaçlarını söyler.)

Dil Gelişimi:Kazanım 6. Sözcük dağarcığını geliştirir. (Göstergeleri: Dinlediklerinde yeni olan sözcükleri fark eder ve sözcüklerin anlamlarını sorar. Sözcükleri hatırlar ve sözcüklerin anlamını söyler. Yeni öğrendiği sözcükleri anlamlarına uygun olarak kullanır. Cümle kurarken çoğul ifadeler kullanır. Zıt anlamlı sözcükleri kullanır

Kazanım 10. Görsel materyalleri okur. (Göstergeleri: Görsel materyalleri inceler. Görsel materyalleri açıklar. Görsel materyallerle ilgili sorular sorar. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir.

Motor Gelişim:Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. (Göstergeleri: Değişik malzemeler kullanarak resim yapar. Nesnelerisıkar. Nesneleri çeker/gerer.Nesneleri döndürür. Malzemelere elleriyle şekil verir. Malzemelere araç kullanarak şekil verir.

Öz bakım Becerileri:Kazanım 3. Yaşam alanlarında gerekli düzenlemeler yapar. (Göstergeleri: Ev ve okuldaki eşyaları temiz ve özenle kullanır Ev ve okuldaki eşyaları toplar Ev ve okuldaki eşyaları katlar. Ev ve okuldaki eşyaları yerleştirir.)

Öğrenme Süreci:

●Öğretmen bir masaya oyun hamuru ve artık materyaller koyar. Çocukların özgün çalışmalar yapmalarına rehberlik eder. Diğer masaya kâğıt ve boyalar koyarak çocukların tatilde neler yaptıklarını resimlemelerini ister. Bitirilen etkinlikler sergilenir. Öğretmen çocuklara “Sınıfımız nasıl görünüyor” diye sorar ve çocuklara “10 ‘a kadar sayıyorum, bakalım sınıfın toplanmasını bitirebilecek misiniz?” der. Çocukların sınıfı düzenlemesine rehberlik eder.

● Öğretmen çocuklara tatilde neler yaptıklarını sorar ve havaların nasıl olduğu, aileleri ile nasıl geçirdiklerini, en çok neyi özlediklerini sorar. Çocukların duygularını ifade etmelerine imkân tanır.

● Öğretmen bir torbaya tatile giderken yanımıza alınabilecek eşyalar koyar (diş fırçası,kıyafet,peçete, ayna mendil, sünger vb.) torbayı açmadan çocuklar elleriyle dokunarak neler olduğunu, yumuşak mı-sert mi olduklarını söylerler. Her çocuk tamamlayınca, öğretmen ‘bakalım doğru mu?’ diyerek torbadan tek tek eşyaları çıkarır. Yumuşak ve sert olanlar diye gruplara ayrılır.

● Eşyalar ayrı ayrı gruplar halinde sınıfın uygun bir yerinde sergilenir. Öğretmen çocuklara yumuşak bir ses tonuyla “Şimdi hepimiz yere yatalım. Gökyüzünden yumuşak bir kuş tüyü geldi. Hafifçe başınıza kondu, şimdi tüy yavaş yavaş aşağı doğru iniyor, şimdi kollarınızda, şimdi ellerinizin üstünde, elbisenizden içeri girdi, arkamızda ve şimdi aşağı doğru iniyor ayaklarımızda parmaklarımızın ucunda ve şimdi yavaş yavaş uzaklaşıyor.” der. (Çocuklar kalkar.) “Şimdi de tüyün peşine takılıp, gökyüzünde çok yükseklerde uçalım. Bulutlara yatalım, uçmaktan yorulunca da kendimize ağaç bulalım. Otlardan yuva yapıp, yuvamızda uyuyalım. Hareketler yapılır ve son olarak da herkes yuvasında uyur. Belli bir süre sessiz kaldıktan sonra, uyanılıp halının üzerine oturulur. Çocuklara neler hissettikleri sorulur.

Materyaller:Oyun hamuru, artık materyaller, kâğıt, boyalar, torbaya koyulan tatil eşyaları (diş fırçası,kıyafet,peçete, ayna mendil, sünger vb.)

Sözcükler

Kavramlar:

Yumuşak –sert ,tüylü tüysüz



Değerlendirme:

Tatilde neler yaptınız?

Tatile gitmeden önce düşündüklerinizi yapabildiniz mi?

Tatilde havalar nasıldı?



En çok neyi özlediniz?

Uyarlama:

Etkinlik Adı: İç Anadolu Bölgesi

Etkinlik Türü: Sanat- Türkçe-okuma yazmaya hazırlık Birleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği

Yaş Grubu:
KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ
Bilişsel Gelişim:Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar.)

Kazanım 4. Nesneleri sayar. (Göstergeleri: İleriye/geriye doğru birer birer ritmik sayar. Belirtilen sayı kadar nesneyi gösterir. Saydığı nesnelerin kaç tane olduğunu söyler. Sıra bildiren sayıyı söyler. 10’a kadar olan sayılar içerisinde bir sayıdan önce ve sonra gelen sayıyı söyler.)

Kazanım 8. Nesne ya da varlıkların özelliklerini karşılaştırır. (Göstergeleri: Nesne/varlıkların kullanım amaçlarını ayırt eder, karşılaştırır.)

Dil Gelişimi:Kazanım 7. Dinlediklerinin/izlediklerinin anlamını kavrar. (Göstergeleri: Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinlediklerini/izlediklerini açıklar. Dinledikleri/izledikleri hakkında yorum yapar.)

Kazanım8. Dinlediklerini/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder.(Göstergeleri: Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorular sorar. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Dinlediklerini/izlediklerini başkalarına anlatır.

Kazanım 10. Görsel materyalleri okur.(Göstergeleri: Görsel materyalleri inceler. Görsel materyalleri açıklar. Görsel materyallerle ilgili sorular sorar. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir.

Sosyal-Duygusal Gelişim:Kazanım 3. Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Nesneleri alışılmışın dışında kullanır.)

Motor Gelişim:Kazanım 4.Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. (Göstergeleri: Değişik malzemeler kullanarak resim yapar.)

Öğrenme süreci.

  • Öğretmen geçici öğrenme merkezi panosuna İç Anadolu bölgesine ait fotoğraf afiş ve resimleri asar. İç Anadolu bölgesinde bulunan tarihi ve kültürel özelliklerden örnekler verir. Anıtkabir, eskimeclis,Ihlara vadisi,Kapadokya gibi. Ardından çocuklara iç Anadolu bölgesinde herhangi bir yeri daha önce ziyaret edip etmedikleri sorulur. Bölge hakkında yapılan sohbetten sonra iç Anadolu bölgesine ait boyama sayfaları ve çizgi çalışması sayfaları,pastelboya ve kalemler dağıtılır. etkinlik boyunca rehberlik edilir.

Eğitim seti 5.kitap sayfa 3-4

  • Materyaller: iç Anadolu bölgesine aşt görseller,boyama sayfası,çizgi çalışması sayfası



Sözcükler iç Anadolu bölgesi,kapodokya
Kavramlar:
Değerlendirme:

Bu bölge hakkında neler biliyorsun?

Etkinlik hoşuna gitti mi?

Sen olsan nasıl planlardın?



Aile katılımı
Uyarlama
Etkinlik adı:Şekiller

Etkinlik Türü: Okuma-Yazma H.-matematik(Büyük Grup Etkinliği)

Yaş Grubu:
KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ
Dil Gelişim:

Kazanım 5. Dili iletişim amacıyla kullanır. (Göstergeleri: Konuşma sırasında göz teması kurar. Jest ve mimikleri anlar. Konuşurken jest ve mimiklerini kullanır. Konuşmayı başlatır. Konuşmayı sürdürür.

Sosyal-Duygusal Gelişim:

Kazanım 7. Bir işi ya da görevi başarmak için kendini güdüler. (Göstergeleri: Yetişkin yönlendirmesi olmadan bir işe başlar. Başladığı işi zamanında bitirmek için çaba gösterir.)

Bilişsel Gelişim:

Kazanım 4. Nesneleri sayar. (Göstergeleri: İleriye/geriye doğru birer birer ritmik sayar. Belirtilen sayı kadar nesneyi gösterir. Saydığı nesnelerin kaç tane olduğunu söyler. Sıra bildiren sayıyı söyler. 10’a kadar olan sayılar içerisinde bir sayıdan önce ve sonra gelen sayıyı söyler.)

Kazanım 12. Geometrik şekilleri tanır. (Göstergeleri: Gösterilen geometrik şeklin ismini söyler. Geometrik şekillerin özelliklerini söyler. Geometrik şekillere benzeyen nesneleri gösterir.)

Motor Gelişim:

Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. (Göstergeleri:.Kalemi doğru tutar, kalem kontrolünü sağlar, çizgileri istenilen nitelikte çizer.)

Kazanım 5. Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. (Göstergeleri: Bedenini, nesneleri ve vurmalı çalgıları kullanarak ritim çalışması yapar. Basit dans adımlarını yapar. Müzik ve ritim eşliğinde dans eder. Müzik ve ritim eşliğinde çeşitli hareketleri ardı ardına yapar.)

ÖĞRENME SÜRECİ

  • Öğretmen önceden, fon kartonundan 2’şer adet daire,üçgen,kare,dikdörtgenler keser ve numaralandırır. (Alanın genişliğine göre şekiller arttırılabilir.) fon kartonlarını çocukların yürüyebileceği, mesafede sınıfın uygun yerlerine yerleştirir. Yerdeki kartonların bitimine ise 4 adet kutular koyulur bu kutuların her birine ayrı ayrı şekiller yapıştırılır daha sonra müzik eşliğinde dans etmeleri istenir. Dans ederken hızlı dans edelim şimdi yavaş vb. yönergeler doğrultusunda dans edilir. Müzik durduğunda herkes yerden bir şekil kapar ve şekline benzer nesneler bulup ilgili kutuya koymalıdır tüm şekiller ile ilgili nesneler bulunup kutulara yerleştirildikten sonra çocuklar yere oturur ve bu nesneleri şekillerine göre sayar ardından 2’şerli-3’erli ve 4’erli gruplamalarına rehberlik edilir.


Materyaller:Renkli şekiller, 4 tane kutu
Sözcükler : Bilgin

Kavramlar:Daire, üçgen, kare, dikdörtgen, Sayma, 0-9 arası sayılar
Değerlendirme:

Geometrik şekilleri söyler misin?


Uyarlama:
ŞUBAT 2. GÜN

TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI

Okul adı:

Tarih: 06/02/2018
Yaş grubu (Ay):
Öğretmen Adı:


  • Güne Başlama Zamanı

Öğretmen güne öğrencilerini güler yüzle selamlayarak başlar.

Öğretmen ve çocuklar sınıfın uygun bir yerinde çember şeklinde otururlar. Çocuklar birbirleriyle selamlaşır. Sınıfa sonradan gelen çocuklar sürece dahil edilir. Öğretmen çocuklarla birlikte o gün okula gelmeyenleri belirler. Öğretmen haftanın hangi günü olduğunu çocuklara söyler. O günkü hava durumu ve çocukların okula gelene kadar neler yaptığı gibi sorular sorarak çocukları sohbet etmeye yönlendirir.




  • Oyun Zamanı

Güne başlama zamanı sona erdiğinde öğretmen çocuklara hangi öğrenme merkezlerinde oynamak istediklerini sorar. Çocuklar tercihlerini belirtir. Öğretmen, öğrencileri öğrenme merkezlerine yönlendirir ve öğrencilerini gözlemler.



  • Kahvaltı, Temizlik

Kahvaltı zamanının gelmesiyle birlikte tüm çocuklar ellerini yıkamak ve varsa tuvaletlerini yapmak üzere lavaboya giderler. Temizlik sonrası sıra olunarak kahvaltı için yemekhaneye gidilir.


  • Etkinlik Zamanı

  • “Şapkanın İçinde Hangi Rakam Var?” isimli Oyun-Müzik Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği

  • “Denge Hareketlerini Yapıyoruz” isimli Oyun ve Hareket - Müzik Bütünleştirilmiş büyük grup etkinliği

Dinlenme

Kahvaltı Temizlik

Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar.


Etkinlik Zamanı

  • “Sesli Kutular-Önce Sonra” isimli Türkçe- Müzik-Drama Bütünleştirilmiş Bireysel Ve Büyük Grup Etkinliği


Oyun Zamanı

Öğrenme merkezlerinde oyun.




  • Günü Değerlendirme Zamanı

Günün sonunda bütün grup biraraya toplanır ve günün değerlendirilmesi amaçlı sohbet edilir. Açık uçlu sorular aracılığıyla hangi öğrenme merkezlerinde ne tür oyunlar oynadıkları, hangi etkinlikleri yaptıkları, ortam ve materyaller gibi konularda çocuklarla birlikte değerlendirme yapılır. Ayrıca o güne ait paylaşmak istedikleri mutlu veya üzücü bir olayın olup olmadığı ve o gün gözlenen olumlu davranışlar hakkında çocuklarla konuşulur. Bir sonraki günün eğitim sürecinde çocuklara neler yapmak istedikleri sorularak onların planlama sürecine etkin katılımları sağlanır. Evde yapılacak çalışma, okula getirilecek materyaller çocuklara hatırlatılır.


  • Eve Gidiş

Eve gidiş ile ilgili hazırlıklar tamamlanarak çocuklarla vedalaşılır.
Genel Değerlendirme
Çocuk açısından:

Öğretmen açısından:

Plan açısından:


Etkinlik Adı: “Şapkanın İçinde Hangi Rakam Var?”

Etkinlik Türü: Oyun-Müzik Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği

Yaş Grubu:

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Bilişsel Gelişim:Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar.)

Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. (Göstergeleri: Nesne/durum/olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili ipuçlarını açıklar. Gerçek durumu inceler.

Kazanım 5. Nesne ya da varlıkları gözlemler. (Göstergeleri: Nesne/varlığın adını söyler. Nesne/varlığın rengini söyle.)

Dil Gelişimi:Kazanım 2. Sesini uygun kullanır. (Göstergeleri: Konuşurken/şarkı söylerken nefesini doğru kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin tonunu ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin hızını ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin şiddetini ayarlar .)

Sosyal-Duygusal Gelişim:Kazanım 16. Toplumsal yaşamda bireylerin farklı rol ve görevleri olduğunu açıklar. (Göstergeleri: Toplumda farklı rol ve görevlere sahip kişiler olduğunu söyler.)

Öğrenme Süreci:

●Öğretmen “Şapkanın içinde hangi rakam var ?” adlı oyunun kuralarını çocuklara anlatır, öğretmen ortaya 1-9 arası rakam kartları koyar .Çocukların incelemeleri sağlanır. Çocuklar arasından bir ebe seçilir ve sınıftan dışarı çıkartılır. Çocuklarla birlikte seçilen kart şapkanın içine gizlenir. Ebe olan çocuk sınıfa çağrılır. Çocuk, ortada olan rakamlara bakarak şapkanın içindeki çiçeğin hangirakamın olduğunu bulmaya çalışır. Bulunca da rakamı söyler .Oyun yeni bir ebe seçilerek devam eder.

●Daha sonra öğretmen şapkayı başına takarak “şapka“adlı şiir söylenir.

ŞAPKA

Annem bana söz verdi,

Okulumu geçince,

‘Şapka alırım’ dedi.

Ben okulumu geçtim.

Koşa koşa eve geldim.

Şapkam alınmış,

Hediye paketine saklanmış.

‘Teşekkür ederim anneciğim’

Şapkaya çok sevindim.



●Şiiri okuduktan sonra “neden şapka takarız” sorusuna çocuklardan cevaplar tek tek alınır ve sonrasında “şapka olmasaydı başımıza ne takardık, hangi mesleklerde özel şapkalar kullanılır” diye sorarak düşünmelerine fırsat verilir.

* Öğretmen daha sonra sayı kartlarını tekrar gösterir. Burada öğrenmediğimiz bir rakam var acaba hangisi diye sorar. 9 rakamı gösterilerek sınıftan her çocuğun 9 adet oyuncak getirmesini ister.

* benim adım 9 isimli tekerleme okunur.

Benim Adım 9

Benim adım 9

Sayarsan çokuz

Rakamların en büyüğüyüm

Pek çok yerde görülürüm.

9 ayda doğar bebekler

9 canlıdır kediler

Sen de 9 a kadar say

Artacak mı parmaklar?


● Etkinlik masalarına geçilir ve 9 rakamı ile ilgili çalışma sayfaları yapılır.

Eğitim seti 5.kitap sayfa 5-6

● Çocuklara üzerinde rastgele büyük puntolarla yazılı 9 rakamlarının olduğu resim kağıtları ve pastel boyalar dağıtılır. 9 rakamını kullanarak resim oluşturmaları istenir.



Materyaller: Rakam kartları ,şapka, 9 rakamlarının olduğu resim kağıtları, pastel boyalar

Kavramlar9 rakamı

Değerlendirme:

Ortaya hangi rakamlar koyulmuştu? / Oyunu sevdiniz mi? / Evde de oynamak ister misiniz?

Şapkanın içindeki rakamı zorlandınız mı? / hangi mesleklerde özel şapkalar kullanılır?

Uyarlama:
Etkinlik Adı: Denge Hareketlerini Yapıyoruz

Etkinlik Türü: Oyun ve Hareket - Müzik Bütünleştirilmiş büyük grup etkinliği

Yaş Grubu:
KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ
Motor Gelişim:
Kazanım 2. Denge hareketleri yapar. (Göstergeleri: Ağırlığını bir noktadan diğerine aktarır. Atlama ile ilgili denge hareketlerini yapar. Konma ile ilgili denge hareketlerini yapar. Başlama ile ilgili denge hareketlerini yapar. Durma ile ilgili denge hareketlerini yapar. Tek ayak üzerinde durur. Tek ayak üzerinde sıçrar. Bireysel ve eşli olarak denge hareketleri yapar. Çizgi üzerinde yönergeler doğrultusunda yürür. Denge tahtası üzerinde yönergeler doğrultusunda yürür.)
Öğrenme Süreci:

●Öğretmen ipi düz bir şekilde yere serer. Çocuklardan, ip üzerinde ileri-geri yürüyerek çizginin üstünden düzgün bir şekilde geçmeleri, atlama ile ilgili denge hareketleri, konma ile ilgili denge hareketleri, başlama ile ilgili denge hareketleri, durma ile ilgili denge hareketleri, tek ayak üzerinde durma, tek ayak üzerinde sırçama hareketleri öğretmen rehberliğinde yapılır. Öğretmen çocukların sırt sırta dönerek sırtlarını birbirlerine yaslamalarını ve ayrılmadan belirlenen yöne yürümelerini ister.

●Öğrenilen şarkıların tümü tekrar edilir. Daha sonra çocuklarla müzik eşliğinde dans edilir.

Materyaller:

İp, dans müziği



Değerlendirme:

Yere uzatılan ip kıvrımlı olsaydı, yürümek kolay olur muydu?

Bu oyunu sevdin mi?

İp üzerinde dengede giderken zorlandın mı?

İki kişi yürümek zor mu?
Uyarlama:

Etkinlik Adı: Sesli Kutular-Önce Sonra

Etkinlik Türü: Sanat-Türkçe- Müzik-Drama Bütünleştirilmiş Bireysel Ve Büyük Grup Etkinliği

Yaş Grubu:

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Bilişsel Gelişim:

Kazanım 5. Nesne ya da varlıkları gözlemler. (Göstergeleri: Nesne/varlığın adını söyler. Nesne/varlığın rengini söyler. Nesne/varlığın şeklini söyler. Nesne/varlığın dokusunu söyler. Nesne/v

Kazanım 6. Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre eşleştirir. (Göstergeleri: Nesne/varlıkları rengine göre ayırt eder, eşleştirir. Nesne/varlıkları dokusuna göre ayırt eder, eşleştirir. Nesne/varlıkları sesine göre ayırt eder, eşleştirir.)

Kazanım 18. Zamanla ilgili kavramları açıklar. (Göstergeleri: Olayları oluş zamanına göre sıralar. Zaman ile ilgili kavramları anlamına uygun şekilde açıklar.)

Dil Gelişimi:

Kazanım 1. Sesleri ayırt eder. (Göstergeleri: Sesin geldiği yönü söyler. Sesin kaynağının ne olduğunu söyler. Sesin özelliğini söyler. Sesler arasındaki benzerlik ve farklılıkları söyler.

Kazanım 6. Sözcük dağarcığını geliştirir. (GöstergeleriZıt anlamlı sözcükleri kullanır.)

Kazanım 7. Dinlediklerinin/izlediklerinin anlamını kavrar. (Göstergeleri: Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinlediklerini/izlediklerini açıklar. Dinledikleri/izledikleri hakkında yorum yapar.)

Kazanım 8. Dinlediklerini/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Dinledikleri /izledikleri ile ilgili sorular sorar. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Dinlediklerini/izlediklerini başkalarına anlatır. Dinlediklerini/izlediklerini drama yoluyla sergiler

Motor Gelişim:


Yüklə 0,74 Mb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin