EğİTİm ve öĞretim yili yatağan gazi anadolu lisesi toplam kalite yönetiMİ okul kurum raporu



Yüklə 297,52 Kb.
səhifə1/4
tarix30.01.2018
ölçüsü297,52 Kb.
#41493
  1   2   3   4




2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI

YATAĞAN

GAZİ ANADOLU LİSESİ

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ

OKUL KURUM RAPORU

İl / İlçe : Muğla / Yatağan

Okul / Kurum Adı : Yatağan Gazi Anadolu Lisesi

Adres : Yeni mah. Sadi Özcan cad. 48500 Yatağan / Muğla

e-Posta Adresi : 972976@meb.k12.tr

İletişim kurulacak kişiler : Süleyman KARMAN - Okul Müdürü - 0505 9310510

Semiha Coşkun - Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni ve Okul Toplam Kalite Yönetimi Sorumlusu - 0505 9333408



YATAĞAN GAZİ ANADOLU LİSESİNİN TARİHÇESİ

Yatağan Gazi Anadolu Lisesi'nin temelini oluşturan "Yatağan Ortaokulu" 1951–1952 şehir merkezindeki bu gün Mesleki Teknik Eğitim Merkezi ek binası olarak hizmet veren ilk binasında 1 müdür, 3 öğretmen ve 56 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamıştır. 1971–1972 öğretim yılına kadar bu isimle eğitimi sürdürmüştür.

1972 – 1973 öğretim yılında Lise kısmının açılmasıyla adı "Yatağan Lisesi" olarak değiştirilmiş ve 1977 yılı sonuna kadar ilk binada öğretime devam etmiştir.

Artan öğrenci sayısı ve bina yetersizliğinden, Yatağan Lisesi 1978 – 1979 öğretim yılına, yeri Pembe Özcan ve Neşet Gürpınar tarafından bağışlanan, Yeni Mahalledeki 5660 m2’lik arazide Devlet tarafından 16 derslik olarak inşa edilen yeni binasında öğretime devam etmiştir.

1992 yılında orta kısmında artan öğrenci sayısı bina yetersizliğine neden olmuş, Yatağan Gazi Anadolu Lisesi, Yeni Mahallenin Yeni Bahçe mevkiindeki 4984 m2’lik hazine arazisi üzerine Özel İdare İlköğretim binası olarak yaptırılan 13 derslikli bugün Cumhuriyet İlköğretim binası olarak hizmet veren binasına taşınmıştır.

Bina değişikliği teklifinin kabul edilmesi sonucu, Yatağan Gazi Anadolu Lisesi 11 Haziran 2005 tarihinden itibaren ek bina ile 32 dersliğe çıkarılan Yeni Mahalledeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu olarak hizmet veren binaya taşınmış, 2005–2006 eğitim ve öğretim yılını taşındığı yeni binasında başlamıştır.

1972 yılında klasik öğretime başlamış olan Yatağan Gazi Anadolu Lisesi 1977 – 1978 öğretim yılından itibaren fen programı uygulamasına geçmiştir. 1997 yılında da Süper Lise' yi bünyesine katarak bugün karma ve gündüzlü eğitim ve öğretimini sürdürmektedir.

2005–2006 eğitim ve öğretim yılında faal durumda düzenli bir fizik ve kimya laboratuarı, 4800 adet kayıtlı kitaba sahip olan kütüphanesi, resim, müzik, bilişim, bilgisayar, spor odaları, tiyatro sahnesi ile salonu ve bina içindeki kantiniyle öğrencilere hizmet vermektedir. Yapımı öğretmen ve öğrenciler tarafından dekore edilen bahçe düzenlemeleriyle, futbol, voleybol, basketbol sahası oluşturularak modern bir görüntüye kavuşmuştur.

 1996 – 1997 eğitim yılında; Kredili Sistemde 87, Sınıf Geçme Sisteminde 300, Süper Lise kısmında 39 öğrencisi, 29 öğretmeni, 1 memuru ve 2 hizmetliden oluşan kadrosuyla eğitim ve öğretimini sürdüren Lisemiz, Üniversiteye öğrenci kazandırmada gerek Türkiye sıralamasında gerekse Muğla ili Liseler arası sıralamada 1995 – 1996 yılındaki Üniversite sınavları sonucunda genel Liseler arasında Muğla birincisi olması ile önemli bir yere sahiptir. İl ve ilçe bazında yapılan çeşitli sportif ve kültürel etkinliklerde okulumuz birçok kez dereceye girmiştir. Okulumuz 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Yatağan Gazi Anadolu Lisesi adını alıp eğitime devam etmektedir.

YATAĞAN GAZİ ANADOLU LİSESİNİN BUGÜNKÜ DURUMU

2010–2011 eğitim ve öğretim yılında 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 24 öğretmen, 1 hizmetli ve 761 öğrenciden oluşan kadro ile eğitim ve öğrenimini sürdürmektedir. Okulumuzda derslerin sınıfları oluşturularak, Ders sınıfı sistemi uygulanmaktadır. Bu bağlamda 7 Edebiyat, 5 Matematik, 3 Tarih, 2 Coğrafya, 2 İngilizce, 2 Felsefe Grubu dersleri, 1 Fizik-Kimya, 1 Biyoloji, 1 Din Kültürü, 1 Sağlık Bilgisi, 1 Tanıtım ve Yönlendirme, 1 Müzik, 1 Bilgisayar, 1 Bilişim sınıfları oluşturulmuştur. Ayrıca Öğrenci Meclisi Çalışmaları Odası, Rehberlik Hizmetleri Odası, Satranç Çalışma Sınıfı, Revir ve Çok amaçlı Salon oluşturulmuştur.

Okulumuz TKY çalışmaları yayınlanan tüm yenilikler doğrultusunda Okul Gelişimi Yönetim Ekibi tarafından işlem basamaklarına göre yürütülmektedir. OGYE tarafından “Stratejik Planı” oluşturulmuş, okul personeli TKY eğitiminden geçirilmiş, okuldaki ilgili kesimlere anket uygulaması yapılmış kuvvetli olan ve iyileştirmeye açık olan alanlar belirlenmiş, iyileştirme ekipleri oluşturulmuştur. İyileştirme ekiplerinin yaptığı plan doğrultusunda “Okul Gelişim Planı” hazırlanarak uygulamaya konulmuştur.



DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

GİRDİLER

1.Kriter:LİDERLİK

1.1 Liderlerin Önderliğinde Kurum Görev, İlke ve Değerlerini Nasıl Oluşturmaktadır?

Okul müdürümüz Süleyman KARAMAN ve TKY’den sorumlu Müdür Yardımcımız Halil İbrahim ÖZTÜRK önderliğinde toplanan OGYE ekibi ,okulun misyonu ve vizyonunu fikir alışverişi,toplantı,görüşme ,araştırma,inceleme ,vs teknikler kullanarak oluşturmuşlardır.

Kurumumuzda ilke ve değerler oluşturulurken kurum çalışanlarının hepsi kendi potansiyelleri doğrultusunda çalışmalara katkıda bulunmaktadır.Liderlerimizin kendi görüşlerinin yanı sıra paydaşlarımızın ,çalışanların ,öğrencilerin ,öğrenci temsilcisinin ve veli temsilcilerinin fikirleri alınmaktadır.2003 yılından itibaren okulumuz toplam kalite sürecine katılmakta ,yapılan çalışmalarla ilke ve değerlerimiz güncellenmektedir. Yapılan öğretmen toplantılarında OGYE’nin yaptığı toplantılarda katılanların bilgilerine başvurulup istekler doğrultusunda çalışmalar devam etmektedir.2009 yılında okulumuzun beş yıllık stratejik planı belirlenmiş olup vizyon ve misyonumuzda iyileştirme yapılıp ,çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürmekteyiz.Liderlerimiz kendini geliştirmek adına seminerlere ,toplantılara katılarak edindiği bilgileri okulumuzda öğretmenlerle paylaşmaktadır.

VİZYONUMUZ

Biliniyor ki vizyon, bizim kendimiz için istediğimiz geleceğin iddialı ve aynı zamanda ulaşılabilir bir ifadesidir. Bu yüzden;

Yaşadıklarını sorgulayabilen, farklılıklara saygı duyabilen, nitelikli, donanımlı, geçmişini öğrenerek, geleceğini şekillendirebilen öğrenciler yetiştirebilmek.

MİSYONUMUZ

Öğrencilerimizin yeteneklerine ilgi ve başarılarına göre uygun olan yüksek öğretim programlarına yerleşebilmelerini ve toplumda saygın birer birey olarak yer almalarını sağlamaktır.

Oluşturulan stratejik plan doğrultusunda okulumuzdaki öğretmenlere Müdür yardımcımız H. İbrahim Öztürk tarafından TKY eğitimi verilmiş, kriter ekipleri oluşturulmuş , “Mükemmellik Modeli” ( EFQM ) kriterlerinin alt alanlarının kuruma uyarlanması yapılarak, okulumuzda öz değerlendirme çalışması yapılmış, sonuçlarına göre okulumuzun kuvvetli ve iyileştirmeye açık alanları belirlenmiş, iyileştirmeye açık alanlarda iyileştirme ekipleri kurulmuş, iyileştirme ekiplerinin yapmış olduğu planlar sonucunda “ Okul Gelişim Planı ” oluşturulmuştur.

Uzun vadeli stratejik plan hazırlanırken ve okul gelişim planı hazırlanırken ilgili kişileri belirli zamanlarda ve ihtiyaç duyulduğunda toplayıp, bu toplantılarda fikir alışverişi, seminer, bilgilendirme, tartışma, açıklama vs... çalışmalarla her çalışanın sürece katılımı sağlanmıştır.

Okulumuz her kesimi toplantı sonuçlarına göre bilgilendirilip, yaygınlaştırılmış, çalışma ekiplerine görev dağılımı yapılmış, eylem planı günlük çalışmalara yansıtılmıştır.

Okulumuzun gelişimine etki edebilecek tüm teknolojik yeniliklerin takibi için insan kaynakları, maddi tüm olanaklar muntazam kullanılmaya çalışılmıştır.



Vizyon, misyon, hedef, ilke ve değerlerin birbiriyle uyumlu olması için alınması gereken her kararı ortak olarak aldık. Ayrıca alınan kararlarda ki yenilik ve değişiklikler zamanında ilgililere duyurulmakta ve güncellenmektedir.

İLKELER VE DEĞERLER

  • Yalnızca bilgi anlamında eğitim yetersizdir. Toplumsal yaşama uygun eğitim de verilmelidir.

  • Birlikte olmadan yalnız başına başarı elde edilemez. İşimizi severek işbirliği yapmalıyız.

  • Zamanın kıymetini bilmek, işimizi severek yapmak.

  • Çalışmalarımız bilimsel ve akademik kültüre uygun olmalıdır.

  • Yeniliklere açık bir eğitim verilmelidir. Elimizdekilerle yetinmemeliyiz.

  • Tüm öğrenciler her alanda eşit tutulmalıdır.

  • Hesap verebilirlik.

  • Eğitimde liderlik temel davranış biçimidir.

  • Sistemli ve planlı bir çalışma esas alınmalıdır.

  • Sorumluluk alınmadan başarıya ulaşılmaz.

  • Açıklık ve erişilebilirlik esastır.

  • Atatürk ilkelerine bağlı olmak

UZUN VADELİ STRATEJİK AMAÇLAR VE HEDEFLER

HEDEF I: Sınıflar bazında teknolojik donanımın en üst düzeye çıkarılması (Bilgisayar, kitaplık, projeksiyon, v.s.)

Stratejik Amaç: Bütün öğrencilerin yeniliklere ve teknolojiye uygun eğitim almasını sağlamak.

HEDEF II: ÖSS Başarısını Artırmak

Stratejik Amaç: Okulumuzdaki ÖSS kazanma oranını artırmak. Öğrencilerin sınava hazırlanırken daha kapsamlı çalışmasını sağlamak.

HEDEF III: Okulun fiziki şartlarını geliştirmek zenginleştirmek

Stratejik Amaç: Daha iyi eğitim için, daha iyi bir ortam ve çevre oluşturmak

HEDEF IV: Sosyal Faaliyetleri Geliştirmek

Stratejik Amaç 1: Ders dışı zamanların daha iyi değerlendirilmesini sağlamak.

Stratejik Amaç 2: Öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri ve yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamak.

HEDEF V: Okulun Tanıtılması.

Stratejik Amaç: Yaşadığımız çevrenin okulumuzu beğenmesi, onaylaması ve desteklemesi, okulumuzun toplum gözündeki yerini sağlamlaştırmak ve kaliteyi artırmak

HEDEF VI: Köylerden Gelen Öğrencilerimizin Yemek, Yol, Performans Düşüklüğü Gibi Sorunlarının Giderilmesi.

Stratejik Amaç: Köylerden gelen öğrencilerin uyum sorunu yaşamamalarını, yiyecek ihtiyaçlarını, yol konusundaki sıkıntılarını, uyum problemlerini gidererek, performanslarını yükseltmek, böylece okul başarısını yukarılara taşımak.

HEDEF VII: Velilerimizin okulumuza tam desteğini sağlamak. “Bizim Okulumuz” anlayışını benimsetmek.

Stratejik Amaç: Velilerimizin eğitime tam destek vermesini, katkıda bulunmalarını ve okul aile işbirliğini sağlamak.

HEDEF VIII: İnsan Kaynaklarını Geliştirmeye Yönelik Çalışma Yapmak.

Stratejik Amaç: Okul çalışanlarının birlik ve beraberliğini sağlayarak eğitimin kalitesini yükseltmek ve işbirliğini artırmak.

HEDEF IX: Kitap Okuma Alışkanlığının Kazandırılması.

Stratejik Amaç 1: Kitap okuma oranını artırmak,

Stratejik Amaç 2: Öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini, güzel konuşmalarını, yorum kabiliyetlerini geliştirmek.

HEDEF X: Öğrenci Davranışlarını Düzenleme, Daha Kaliteli Öğrenci Yetiştirme.

Stratejik Amaç 1: Topluma daha saygılı, güçlü karakterli, öz güveni gelişmiş, bilinçli bireyler kazandırmak.

Stratejik Amaç 2: Öğrencilerin okul içinde daha disiplinli, rahat ve kaliteli bir ortamda yaşamalarını sağlamak.

1.2. Liderler Kurumun İlke ve Değerlerini Davranışlarına Nasıl Yansıtmakta ve Bir Kalite Kültürü Doğrultusunda Nasıl Örnek ve Önder Olmaktadır?

Liderimiz kurum içerisindeki davranışlarına ilke ve değerlerimizi yansıtmakta, örnek kişilik sergilemektedir.Kurumun vizyonu ,misyonu, ilke ve değerleri internetten ,okul panolarından ,aile ziyaretleri ve yapılan toplantılardan bütün katılımcılara duyurulmaktadır. Yaptığımız memnuniyet anketlerinden çıkan sonuçlara göre de liderimizin bu özellikleri kendi davranışlarına yansıtma oranının her geçen yıl arttığını görmekteyiz.Yine memnuniyet anketlerine göre liderlerimiz kendilerini gözden geçirme olanağı bulmakta ,zayıf yönlerini keşfederek bu eksikliklerini gidermeye çalışmaktadır.



Kurum çalışanları kurum liderini vizyon ve misyona ulaşma konusunda örnek olarak görüyor mu?

2008

2009

2010

%82

%85

%90

Liderimizin çalışanların görüşlerine değer verdiği , farklı görüş ve düşüncelere açık olduğu gözlemlenmiştir. TKY felsefesine önem veren liderimiz bu konuda yapılan her türlü çalışmayı desteklemektedir. Böylece sürekli öğrenen ,yenilenen ve gelişen bir ekip olmaktayız.Kurum liderlerimiz kendilerini geliştirmek amacıyla mahalli ve merkezi seminerlere ,kurs ve toplantılara katılmakta , edindiği bilgileri de çalışmalarına yansıtmaktadır.

Okulumuzda uyguladığımız “Liderlik” konulu anket ve görüşme sonuçlarına göre okulumuzdaki liderlerle ilgili olarak aşağıdaki çıkarımlarda bulunulmuştur:



  • Liderlerimiz, okulumuzun misyonu, vizyonu, ilke ve değerlerinin oluşumunda büyük destek sağlamışlardır.

  • Liderlerimiz okulun ilke ve değerlerini kendi davranışlarına yansıtarak örnek kişilik sergilemişlerdir.

  • Liderlerimiz okul içinde ve dışında okul yararına yapılan her türlü çalışmada bizzat kendileri görev almışlardır, destek sağlamışlardır.

  • Liderlerimiz ellerindeki her türlü olanağı değerlendirmede oldukça başarılırdırlar.

  • Okul içinde her ihtiyaç duyduğunuzda öğrenci, öğretmen, veli, görevli vs. herkes okul liderleriyle görüşüp onlara ulaşabilmektedir.

  • Liderlerimiz, eğitim süreçlerinde yenilikçiliğe ve yaratıcılığa saygı göstererek, her yeni fikre açık nitelikte kişilerdir.

  • Demokratik tutum ve davranışlar sergileyerek öğrencilerimize bunu davranış olarak kazandırmaya çalışmışlardır.

  • Liderlerimiz yapılan her türlü etkinlikte I. Derece faal olduklarından ve etkinliklerdeki kurullarda yer aldıklarından, temel süreçlerin saptanması, tanımlanması, temel politika ve stratejilerin belirlenmesinde öncü olmuşlardır.



1.3.Liderler İyileştirme Çalışmalarına,Yenilikçilik ve Yaratıcılığa ,Öğrenmeye ve Birlikte Çalışmaya Nasıl Destek Sağlamaktadır?

Liderlerimiz, çalışanların bireysel gelişimlerini, okulda belirlenen kurul ve komisyonların etkin biçimde çalışıp çalışmadıklarını sık sık denetleyerek, eşit biçimde herkesin görev almasını sağlayarak, özellikle TKY çalışmalarında herkesin rol almasını sağlamaya çalışmışlardır.

Eğitimde verimi ve kaliteyi arttırabilecek her türlü yeni görüşler dinlenmekte ve uygulanabilirlik açısından değerlendirilmektedir.Okulumuzda yapılan öz değerlendirme anket sonuçları da göstermiştir ki, liderlerimiz, okul çalışanları, hizmet götürülen kesim ve işbirliği yapılan kişi ve kurumlarla olan ilişkileri oldukça kuvvetlidir. İstekleri dinlenme, dinlenilenlere çözüm üretebilme alanlarında oldukça başarılıdırlar. Ayrıca okulumuzda başarıları takdir etme, ödüllendirme konularında oldukça etkindirler.

1.4.Kurum İçinde Her Düzeydeki Liderler Nasıl Tanımlanmakta ve Yönetime Nasıl Destek Sağlamaktadırlar?

Yapılan öğretmen kurulu toplantılarında kurum liderimiz yönetmeliklerde meydana gelen tüm değişiklikleri duyurmakta ,MEB mevzuatını okuyarak kurumun stratejilerini göz önüne alarak yapılacak çalışmalara karar vermektedir. Görev dağılımı yaparken çalışanların kişisel özellik ve yeteneklerini de göz önünde bulundurmaktadır.Eğitim-Öğretim yılının başında geçen yılın başarı durumu değerlendirilip bu doğrultuda yeni hedefler belirlenmektedir.Komisyon ve kurumlarda görev almak isteyenler bu isteklerini liderimize iletmekte ,liderimiz de bu istekleri değerlendirmektedir.Yapılan veli toplantılarına katılan liderimiz velilerimizle iyi bir iletişim içerisindedir.






2008

2009

2010

Liderlerin Güvenilirliği

%70

%75

%82

Liderlerle Kurulan İletişimin Verimliliği

%70

%80

%85

1.5. Liderler Kurum Çalışanları ,Hizmet Götürülen Kesim ve İşbirliği Yapılan Kişi ve Kurumlarla Olan İlişkileri Nasıl Yürütmektedir?

Kurumumuz liderlerinin hiyerarşik düzene göre iş bölümü aşağıdaki diyagramda gösterilmiştir.

Şemadaki iş bölümüne göre liderler ilgili oldukları alanlarda kurum çalışanları, öğrenciler ve işbirliği içinde olunan kurumlarla ilişkileri sürdürmektedirler. Yapılan bu genel iş bölümüne ilave olarak gerek liderler ve gerek çalışanlar arasında ihtiyaca göre yardımlaşmalar ve görevlendirmeler yapılmaktadır.

Kurumumuzdaki tüm liderler öğrenci ,veli ve öğretmenlerle iletişim içindedirler. Memnuniyet anketlerine göre diğer kurum ve kuruluşlarla kurumumuzun ilişkileri oldukça olumludur.Bu nedenle ihtiyacımız olan yardım ve desteği diğer kurum ve kuruluşlardan alabilmekteyiz.Okul programlarında belediyenin ve TEAŞ’ın sinema salonlarını ücretsiz kullanabilmekteyiz.Yaptığımız gezilere belediye ücretsiz araç tahsis etmektedir.

1.6.Kurumda Liderler Kendi Liderlik Etkinliklerini Nasıl Ölçmekte,Değerlendirmekte ve İyileştirmektedirler?

Kurumumuzda uygulanan liderlik anketi sonuçları ile liderler kendilerinin zayıf yönlerini belirleyerek bu konuda iyileştirmeye gitmektedir.Bu iyileştirmede çalışanların öğrencilerin , öğrenci velilerinin görüşleri ve eleştirileri de alınmaktadır.Yıl sonunda yaptığımız ‘’Okulumuzdan neler bekliyorsunuz?’’ adlı öğrenci görüş bildirme formları sonuçlarına göre öğrencilerimiz liderlerin kendilerine daha yakın olmasını istediklerini belirtmişlerdir.Okul aile birliği toplantıları, veli toplantıları ve bireysel görüşmelerle paydaşlarımızla daha samimi iletişim kurulmaktadır.



1.7. Kurum Liderleri Bireysel Gelişimlerini Nasıl Sağlamaktadır?

Kurum liderlerimiz katıldıkları seminer ve toplantılar sonucunda edindikleri bilgileri okulumuzda yaptıkları toplantılarla öğretmenlerimize duyurarak bilgilerini onlara da aktarmaktadırlar.



1.8.Kurum Liderleri Toplumsal-Sosyal Sorumlulukların Yerine Getirilmesine Nasıl Destek Olmaktadır?

Okulumuzda yapılan her türlü projede liderlerimiz aktif olarak yer almaktadır. Bu yıl ‘’Sınırsız Mavi ‘’ ve ‘’ Atık Pil Toplama Projesi’’ adı altında yapılan çalışmalara maddi ve manevi destek vermişlerdir. Geçmiş yıllarda yaptığımız ağaç dikme çalışması , ‘’ Çevre Senin Aynandır ‘’ adlı projelere de bizzat kendileri katılmışlardır. Belediye ile yapılan çöp toplama çalışmasında ve her türlü sportif ve sosyal projeye de maddi ve manevi destek olmuşlardır. Avrupa Birliği Gençlik Projeleri çerçevesinde Comenius Programı için proje hazırlayıp Ulusal Ajans’a göndermiş bulunmaktayız. Bütün kutlama ve anma programlarında aktif olarak yer almış okulumuzun tanıtımına olumlu etki yaratmışlardır



2.Kriter: KURUMUN PLANI

2.1.Kurum Mevcut Durum Analizini Nasıl Yapmaktadır?

Okulumuz genel anlamda uzun vadeli planlarını oluştururken tüm çalışanların, temsilcilerin, ilgili herkesin katılımı ile gerçekleştirmektedir. Bu plan yapılırken yeni kanun ve yönetmeliklerdeki değişiklikler, çevre şartları, maddi olanaklar, çalışanların performansları, öğrenci ve velilerin istek ve öncelikleri göz önünde bulundurularak çalışılmıştır.

Toplam Kalite Yönetimine bağlı ilk aşama olan “Okul Gelişimi ve Yönetimi Ekibi”nin tüm temsilcileri, seçimle ve gönüllülük esasına bağlı olarak belirlenmişlerdir. Yine okuldaki çalışmalar için durum analizi yapılarak öncelik sıralaması yapılmıştır.

Okulumuzda stratejik plan oluşturulurken diğer kurumların planları incelenmiş ,çalışanlarla fikir alışverişinde bulunulmuş,öğrencilere fikirleri sorulmuştur.Okulun olanakları göz önünde bulundurularak yapabileceğimiz nitelikteki çalışmaları plana almış bulunmaktayız. Stratejik planımızı takip ederek çalışmalarımızı bu doğrultuda yapmakta gerektiğinde güncellemelerle yeniden düzenlemekteyiz.



2.2.Kurum ,Stratejik Planlamasını Yaparken Mevcut Kurumsal Performansını (Öz Değerlendirmesini) Araştırma ve İnceleme Faaliyetlerini , Bakanlık Planlamalarını ,Yakın Çevrenin Ekonomik ve Demografik Göstergelerini ,Eğitimde ve Bilimde Yaşanan Gelişmeleri Nasıl Dikkate Almaktadır?

Kurumumuzda stratejik planlama yapmadan önce öğrenci ,çalışan ,veli ve liderlik konulu anketler uygulayarak öncelikle bu paydaşların fikirlerini aldık.İhtiyaçlarımızı belirleyerek stratejik planımızı ve politikalarımızı bu doğrultuda hazırladık.Mevcut durum analizi yaptığımızda zayıf ve güçlü yönlerimizi fırsat ve tehditlerimizi tespit ettik. Ayrıca kurum olarak bizi etkileyen dış faktörleri de inceleyerek bu doğrultuda stratejik planlarımızı hazırladık.

Dış paydaşlarla yapılan anketlerde diğer okulların kurum ve kuruluşların bize bakış açılarını tespit ettik, böylece okulumuzun konumu hakkında bilgi edindik.

2.3.Kurum Stratejik Planlamasında Paydaş Beklentilerini/İhtiyaçlarını Nasıl Tespit Etmekte ve Planlarına Nasıl Yansıtmaktadır?

Paydaşlarımızla yaptığımız yüz yüze görüşmeler memnuniyet anket sonuçları ve öğrencilerden alınan geri bildirimler yoluyla stratejik planlamadaki paydaş beklentilerini tespit etme ihtiyacımızı karşıladık. Kurumumuz veli görüşmeleri ve toplantılar yoluyla yaptığımız çalışmalar hakkında bilgilendirme yaparak onların da fikirlerini almaktadır. Öğrencilerimizin istekleri üzerine ÖSS başarısını arttırmak için deneme sınavları düzenlenmektedir. Zihinsel becerilerini geliştirmek amacıyla satranç ekibi ,sosyal yönlerini geliştirmek amacıyla halk oyunları ve tiyatro ekipleri kurulmuştur. Okulumuzda sportif faaliyetleri geliştirmek amacıyla futbol turnuvaları, voleybol , masa tenisi maçları yapılmaktadır.

Yaptığımız çalışmalar sonucu tespit ettiğimiz eksik yanlarımızı görüşerek kısa zamanda bu konularda iyileştirme çalışması yapma yoluna gidilmektedir.

Yapılan anket ve görüşmeler sonucunda paydaşlarımızın beklentileri şu şekilde belirlenmiştir:



  1. Yatağan Gazi Anadolu Lisesi’nin çevreyle ilişkilerinin artırılması

  2. Okulun yaptığı sosyal ve kültürel faaliyetlere toplumun katılımının artırılması

  3. Yatağan Gazi Anadolu Lisesi’nin başarı seviyesinin artırılması

  4. Yatağan Gazi Anadolu Lisesi’nin fiziki konumunun, dersliklerin teknolojiye uygun olarak yenilenmesi

  5. Yatağan Gazi Anadolu Lisesi’nin çevre okul, kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde olması

  6. Okulda öğrenci – veli – öğretmen işbirliğinin artırılması

  7. Okulun disiplin konusunda dikkatli olması

  8. Öğretmen kadrosunun iyi ve yeterli olması

  9. Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda çağdaş bir eğitim verilmesi

  10. Süreli ve süresiz yayınların takip edilmesi

  11. Okulun fırsat eşitliğine önem vermesi

  12. Yatağan Gazi Anadolu Lisesi’nin sivil toplum örgütleriyle işbirliğini artırması



Yüklə 297,52 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin