FEMEI ACTIVE PE PIAŢA MUNCII
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial
Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeşte în oameni !
C U R S
OPERATOR
INTRODUCERE, VALIDARE ȘI PRELUCRARE DATE
Cod COR 413201
M O D U L U L 3
PREZENTAREA DATELOR
București 2014
Cuprins
3.1. REALIZAREA UNEI PREZENTĂRI 3
3.1.1. Instalarea programului de procesare în conformitate cu instrucțiunile de la producător/ instrucțiuni de la specialiști IT/ proceduri interne de lucru pentru operare în condiții optime. 7
3.1.3. Realizarea salvărilor în formate de fișiere conforme cu prelucrările și cu destinația finală a prezentării. 17
3.2. REALIZAREA DE PREZENTĂRI CU AJUTORUL MICROSOFT POWERPOINT 29
3.2.1. Noțiunea de "prezentare" 29
3.2.2. Realizarea unui slide 30
3.2.3. Inserarea de animații 44
3.2.4. Efecte de tranziție 47
3.3.TRANSPUNEREA LUCRARII PE SUPORT 50
3.4.TRANSMITEREA DATELOR CU AJUTORUL INTERNETULUI 50
BIBLIOGRAFIE 51
3. PREZENTAREA DATELOR
Prezentarea este definită în DEX drept acțiunea de a (se) face cunoscut celor de față, spunând numele, ocupația etc.; a face cunoștință (cu cineva); a (se) recomanda. ♦ Refl. A deveni prezent în memorie, a apărea în memorie ♦ Tranz. A înfățișa (publicului) un spectacol, aspectele unei activități, rezultatul unor cercetări etc. 2. Refl. A apărea, a se înfățișa într-un anumit loc sau în fața cuiva pentru a răspunde unei anumite obligații sau pentru a oferi ori a solicita ceva. ♦ Refl. și tranz. Spec. A (se) înfățișa la un examen, la un concurs, la alegeri etc. 3.Tranz. A pune înainte, a înmâna, a oferi, a dă. ◊ Expr. A prezența arma = a dă onorul cu arma. 4. Tranz. (Despre lucruri supuse unei examinări) A avea o anumită însușire, caracteristică. ♦ Refl. A avea aparența de..., a se înfățișa că... – Din fr. présenter, lat. praesentare.
Dintre toate accepțiunile de mai sus cea care se potrivește contextului este aceea de a înfățișa aspectele unei activități și deoarece se referă la date, atunci prezentarea datelor se poate defini drept acțiunea de a înfățișa aspectele caracteristice ale datelor, așa cum trebuie formulate, transmise, comunicate și înțelese de către receptori.
Tot DEX spune despre Data, date: s. f. I. Timpul precis (exprimat în termeni calendaristici) când s-a produs sau urmează să se producă un eveniment. ♦ Indicația acestui timp pe o scrisoare etc. II. 1. (La pl.) Fapte stabilite (de știință), elemente care constituie punctul de plecare în cercetarea unei probleme, în luarea unei hotărâri etc. 2. (Mat.) Fiecare dintre mărimile, relațiile etc. care servesc pentru rezolvarea unei probleme sau care sunt obținute în urma unei cercetări și urmează să fie supuse unei prelucrări. – Din fr. date
În altă parte (http://en.wikipedia.org/wiki/Data ), referitor la data (date) se spune că ar fi un set de valori, de variabile calitative sau cantitative, care, retratate, devin elemente individuale de informații. Datele pot fi prezentate într-o structură care de multe ori este tabelara (pe rânduri și coloane), arborescentă, grafică etc. Datele sunt de obicei rezultatul măsurătorilor și pot fi evidențiate folosind grafice sau imagini. La cel mai scăzut nivel de abstractizare, datele pot fi considerate acelea de la care informațiile și cunoștințele sunt derivate.
Această din urmă definiție ar fi mai apropiată de contextul cursului, deoarece ne referim la prezentarea acelor date care au stat la bază informațiilor și cunoștințelor specifice obiectivelor urmărite. În caz concret, prezentarea datelor se referă la instrumentele și modalitățile cu care se pot comunica, expune, transmite informații, cunoștințe despre un anumit subiect, cu scopul de a crea acele îndemânări necesare practicării profesioniste a unei activități. Dintre toate posibilitățile de a prezența date, aici, vor fi detaliate doar cele realizate cu unul dintre programele unei suite de Office, deoarece și toate celelalte programe ale suitei permit prezentări de date, în propriile formate de prezentare.
Acest program permite prezentarea datelor sub formă de cadre, diapozitive.
Dostları ilə paylaş: |