Proces-verbal



Yüklə 0,74 Mb.
səhifə1/7
tarix05.03.2018
ölçüsü0,74 Mb.
#44219
  1   2   3   4   5   6   7

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI

B I S T R I Ţ A

COMPARTIMENT PREGĂTIRE DOCUMENTE,

CONTENCIOS
PROCES-VERBAL

Încheiat azi 14.11.2013, în şedinţă ordinară

a Consiliului local al municipiului Bistriţa
La şedinţă participă: consilierii locali ai municipiului Bistriţa, Primarul municipiului Bistriţa – Ovidiu Teodor Creţu; Viceprimarul municipiului Bistriţa – Avram George; Viceprimarul municipiului Bistriţa – Peteleu Ioan, Secretarul municipiului Bistriţa – Floare Gaftone; Pungovschi – Bucur Cecilia – director executiv Direcţia Administraţie Publică, Juridic ; Frandeş Florin – director general Poliţia Locală a Municipiului Bistriţa; Albu Maria – director Direcţia Economică; Pop Monica – Arhitectul şef al municipiului; Tamaş Ştefan – Şef Serviciu Urbanism; Cincea Dumitru Matei – director executiv adjunct Direcţia Administraţie Publică, Juridic; Cismaş Adrian – director executiv Direcţia economică – venituri; Ruşti Mihai – şef Serviciu relaţii publice, comunicare – Direcţia Comunicare; Bretfelean Nicoleta – şef Serviciu Investiţii – Direcţia Tehnică; Răzoare Luca – director executiv Direcţia de Administrare a Pieţelor; Dreptate Radu – director executiv Direcţia Municipală de Servicii Sociale; Chicheriţă Anamaria Antoaneta – inspector Serviciul relaţii publice, comunicare; Turţi Loredana - Geanina - consilier juridic Compartimentul Pregătire Documente, Contencios; Morariu Dorina – Maria – consilier Compartimentul Pregătire Documente, Contencios. De asemenea, la şedinţă participă delegaţii săteşti ai localităţilor componente ale municipiului Bistriţa şi reprezentanţi ai mass-media locală.

Şedinţa ordinară a Consiliului local al municipiului Bistriţa a fost convocată prin Dispoziţia Primarului municipiului Bistriţa nr.1395/07.11.2013, care a fost publicată în presa locală, respectiv în cotidianul „Mesagerul de Bistriţa-Năsăud” nr.5120/08.11.2013, în cotidianul „Răsunetul” nr. 6467/08.11.2013 şi pe pagina web a instituţiei, www.primariabistrita.ro.

Şedinţa este legal constituită. Sunt prezenţi 19 consilieri locali din numărul de 21 consilieri locali în funcţie. Absentează domnii consilieri: Muthi Adrian - Gelu şi Ilieş Narcisa.
Domnul consilier Moldovan Vasile, cel mai în vârstă dintre consilierii locali, deschide şedinţa Consiliului local al municipiului Bistriţa prin intonarea Imnului de stat al României.

Domnul consilier Moldovan Vasile: vă mulţumesc şi, conform Regulamentului, v-aş ruga să faceţi propuneri pentru alegerea preşedintelui de şedinţă pentru următoarea perioadă de trei luni de zile. Să înţeleg că vom merge fără preşedinte de şedinţă?

Domnul consilier Peteleu Ioan – Viceprimarul municipiului Bistriţa: mulţumesc, domnule preşedinte, aş vrea să-l propun pe domnul consilier Marius Armean.

Domnul consilier Moldovan Vasile: lăsaţi, domnul Marius, dacă v-a propus înseamnă că trebuie să fiţi de acord. Alte propuneri?

Domnul consilier Armean Lucian – Marius: pe domnul consilier Hangan Sorin îl propun eu.

Domnul consilier Moldovan Vasile: îl propunem şi pe al treilea? Dacă mai sunt alte propuneri? Păi îl propun eu pe domnul Peteleu şi să fie luptă între liberali ca în toată regula.

Domnul consilier Peteleu Ioan – Viceprimarul municipiului Bistriţa: îmi retrag propunerea pentru domnul Armean şi liberalii nu se luptă niciodată între ei, ca urmare n-o să accept propunerea. Mulţumesc!

Domnul consilier Moldovan Vasile – preşedintele de vârstă: oamenii au dat votul, nu e după cum vrea fiecare persoană, în ultimă instanţă cred că trebuie să acceptăm dacă un coleg ne propune, hai să fim demni până la capăt şi acceptăm un vot până la urmă, eu aşa cred, aşa încât eu vă rog să fiţi de acord să rămână cei doi şi-n condiţiile acestea vă rog să votăm prima propunere, pe care a făcut-o domnul coleg Armean, pentru domnul consilier Sorin Hangan. Cine este „pentru”? deci, se poate vota.



Rezultat

Vot

Da

17

Nu

0

Abţinere

0

Au votat

17

Nu au votat

1

Absenţi

3

Total

21

Observaţii

Antal Attila

Da

Armean Lucian Marius

Da

Avram George

Da

Bria Dumitru Alexandru

Da

Gagea Maxim

Da

Hangan Sorin

Nu a votat

Ilieş Narcisa-Simona

Abs

Kiss Laszlo

Da

Kozuk Andrei Ioan

Da

Moisil Filip

Abs

Moldovan Vasile

Da

Molnar Iosif-Augustin

Da

Muthi Adrian-Gelu

Abs

Peteleu Ioan

Da

Rus Constantin

Da

Sărmăşan Mihai-Lucian

Da

Seserman Alin

Da

Tabără Camelia

Da

Taloş Florin

Da

Toniuc Alexandru-Marian

Da

Tuţă Gheorghe

Da

Deci din 18 consilieri prezenţi, 17 consilieri au fost de acord ca domnul consilier Sorin Hangan să fie preşedinte de şedinţă. În condiţiile acestea puţin probabil să mai ia altcineva conducerea, şi îl rog pe colegul consilier să preia conducerea şedinţei de consiliu.

Domnul consilier Hangan Sorin – preşedintele de şedinţă: domnilor consilieri, domnule primar, onorată asistenţă, bună – ziua!

Declar deschise lucrările şedinţei ordinare a Consiliului local al municipiului Bistriţa de astăzi şi îi rog pe colegii consilieri dacă au interpelări de făcut executivului?

Domnul consilier Toniuc Alexandru – Marian: am văzut că în capătul Parcului municipal dinspre Sala Polivalentă, în săptămâna aceasta s-au montat nişte facilităţi pentru un spaţiu de joacă pentru copii şi aş vrea să ne informaţi dacă acest spaţiu de joacă a fost prins în proiectul european sau nu şi sigur, în funcţie de asta – care este situaţia? Pentru că dacă proiectul includea spaţiul de joacă, nu ştiu de ce nu a fost finalizat înainte de inaugurarea oficială? Dacă nu era, cum a apărut? Mie, personal, mi-a plăcut zona aceea verde aşa cum era înainte să apară jucăriile, care cred că puteau fi montate pe aleea aceea dintre platani, în stânga spaţiului de role. Asta este una.

Şi o a doua chestiune, am văzut că, în sfârşit, contractorul care trebuie să amenajeze Zona Sens s-a apucat de lucru. Eu sper să termina până la 23 ianuarie 2014, în zona Sens unde trebuie o fântână arteziană realizată şi, ca o remarcă generală, consider că este prea larg intervalul de timp pentru care se dă autorizaţia de construcţie în aceste situaţii în care organizarea de şantier s-a făcut în primăvară, nu s-a făcut absolut nimic tot anul, am ţinut prizonier un spaţiu de vreo 500 mp şi acum, cu vremea nefavorabilă, riscăm să nici nu se termine la timp. Deci, aş prefera, pe viitor când avem lucrări publice, să se prevadă o durată normală pentru că pentru un contractor de dimensiunea COMLORELEI cei 500 de metri pătraţi puteau fi rezolvaţi într-o săptămână. Într-un an de zile îl făceam şi eu cu linguriţa. Mulţumesc!

Domnul consilier Seserman Sorin – Alin: mulţumesc!

Domnule primar, în scurt timp probabil vom avea şedinţa de buget şi cred că ar fi foarte util dacă până la următoare şedinţă a comisiei economice ne-aţi putea pune la dispoziţie studiile de fezabilitate efectuate până în momentul de faţă, nu numai cele de anul acesta, să vedem – poate unele expiră sau trebuie reactualizate, în aşa fel încât să ne fundamentăm cât mai bine propunerile pe care noi, consilierii, o să le avem atunci.

O altă problemă: am fost în urmă cu câteva zile la Colegiul Andrei Mureşanu şi am văzut, pe holurile din incinte şcolii, mai multe aparate de cafea de unde elevii din clasa a cincea îşi luau câte un cappuccino şi nu ar fi rău dacă ar fi în Sala profesorală, dar cred că, chiar pe holuri şi pentru copiii mici nu e o idee bună. I-aş fi spus domnului director personal dar am sesizat lucrul acesta şi la alt liceu, la Liceul de muzică – în urmă cu câteva zile când am avut Consiliul de Administraţie.

Şi încă o problemă: venind încoace spre pietonal, mai mulţi cetăţeni mi-au spus că erau mai multe bănci anul trecut pe pietonal şi acum sunt mai puţine. Nu am ştiut să le răspund, probabil că aveau dreptate. Am văzut că pe o parte lipsesc şi poate n-ar fi o idee rea ca să aveţi în vedere să montaţi câteva pentru anul următor. Mulţumesc!

Domnul consilier Antal Attila: eu cred că atunci aş începe cu un răspuns şi din partea mea, dacă îmi dă voie domnul primar: la şcoala mică, la ceea ce se referă domnul coleg, eu ştiu că acolo nu este cafea şi nici un fel de băutură care conţine cofeină. Este ciocolată caldă, ceai şi aşa mai departe. Dar, eventual mai putem discuta dacă consideraţi că este periculos.

În rest, mi-am notat şi eu câteva puncte: în primul rând – pe Bulevardul Republicii în ultima vreme am observat că este sufocat de maşinile care parchează neregulamentar, se parchează pe trotuare, printre copaci şi cei mai mulţi nu prea lasă loc, doar eventual pentru un sigur pieton şi, dacă se poate, Poliţia locală să patruleze puţin mai des. Legat de acest prim punct, ar fi şi o sugestie de a pune în practică mai cu mare grijă sistemul de tichete de parcare din centru şi de pe arterele principale ale oraşului şi bănuiesc că s-ar putea să existe câte un angajat care să aibă o stradă – două, care să zicem aşa, să supravegheze tot timpul, cum am văzut exemplu în alte oraşe unde se face chiar poză dacă nu are pe bord tichetul de parcare de la cutare oră până când şi-a cumpărat tichetul de parcare.

Mai am două puncte, le spun mai rapid? Trecerea de pietoni din apropierea Bisericii Romano – catolice, după cum spun şi enoriaşii, nu reprezintă importanţă acolo unde este acum şi dacă ar fi în faţa Bisericii romano – catolice ar fi chiar în mijlocul străzii şi atunci i-ar ajuta şi pe ei când trec strada, mai ales de la maşinile lor care le parchează pe partea stângă.

Iar ultimul punct pe care vreau să vi-l spun: cei din partea de jos a oraşului, mai ales de lângă râul Bistriţa, vă mulţumesc pentru staţia de autobuz pe care aţi reuşit să o faceţi pe Strada Simion Bărnuţiu, dar vă şi roagă, dacă se poate, cel puţin o bancă şi un acoperiş în caz de vreme ploioasă. Vă mulţumesc!

Domnul consilier Armean Lucian – Marius: Bună – ziua! Vreau să salut, din punct de vedere al siguranţei circulaţiei, montarea licuricilor care semnalizează trecerile de pietoni din Bistriţa, salut iniţiativa, mi se pare foarte bună, însă aş propune ca pe viitor să se achiziţioneze licurici mai puternici, ca cei din Târgu – Mureş. Aceştia se văd, dar destul de târziu, cei din Târgu – Mureş par mai puternici. Şi nu ştiu ce se întâmplă cu ei iarna, dacă rezistă. Mulţumesc!

Domnul consilier Sărmăşan Mihai – Lucian: mulţumesc frumos, domnule preşedinte!

Domnule primar, tot mai mulţi cetăţeni indică faptul că pasajul care face legătura între Strada Gării şi Drumul Tărpiului arată într-un mod dezolant. Dacă acolo, până când primăria va aloca bani pentru reabilitarea totală a acelui pasaj, s-ar putea face mai des curăţenie? Să se adune deşeurile, gunoaiele care le putem vedea acolo. Mulţumesc!

Domnul consilier Kiss Laszlo: am şi eu o întrebare, dacă se poate. Ştim cu toţii că vine iarna, doresc să întreb administraţia locală dacă s-au făcut deja pregătirile pentru iarnă şi dacă nu vor fi probleme cu deszăpezirea, cu materialele antiderapante. Am vrea, de data aceasta, să fie o situaţie clară, să nu ne trezim cu iarna şi să nu avem măsurile necesare luate. Mulţumesc!

Domnul preşedinte de şedinţă: mulţumesc! Dacă altcineva dintre colegi doreşte să intervină?

Domnul consilier Armean Lucian Marius: apropo de deszăpeziri – aş vrea să întreb dacă, în continuare, se va deszăpezi şi cu sare sau numai cu soluţie de dezgheţ?

Domnul preşedinte de şedinţă: din partea delegaţilor săteşti?

Domnul Pop Maftei – reprezentantul localităţii componente Slătiniţa: v-aş ruga, dacă se poate, domnule primar, ar fi nevoie de un buldoexcavator, să zic o zi, poate două, pentru decolmatarea şanţurilor şi, puţin, a pârâului ce traversează localitatea, fiindcă apă sigur că poate a da Dumnezeu mai multă şi atunci trebuie să ne pregătim iar pentru iarnă să nu iasă în drum. Bineînţeles că în afara zonelor locuibile, acolo să-şi facă fiecare cetăţean. În speranţa că se va aproba, şi ar mai fi ceva piatră, în primăvară sigur că a fost sacul plin la mine – că eu am început întâi, dar în situaţia dată am vrut să las şi la ceilalţi oameni, ca să ajungă peste tot câte un pic şi am pus numai chiar unde a fost necesar. Era necesar şi-n zona asta de jos, aici am zis că revenim în toamnă, dar din câte am înţeles nu mai este piatră. Poate s-ar putea lua împrumut câteva maşini şi-n zona, nu zic în ţigănime că e un cuvânt cam depăşit, mai zic eu „Strada Florilor”, e drept şi acolo ar trebui neapărat fiindcă e mult noroi şi acum e rău, dar atunci nu am avut nici cilindru la dispoziţie şi am crezut să nu-şi rupă tocurile, acum e mai rău că trebuie să vină în cizme. Vă mulţumesc mult şi poate că s-ar putea mai pe împrumut cum zicea domnul Creţiu şi să putem să punem câteva maşini acolo.

Domnul Gavrilaş Gavrilă - reprezentantul localităţii componente Sigmir: am o problemă pe care o tot ridică cetăţenii, atât din Bistriţa cât şi din Sigmir. Sunt atâtea staţii de autobuz din Bistriţa până-n Sigmir, e foarte bine că sunt, dar ar trebui un pic de loc de refugiu. Vă daţi seama – vine iarna, o să dea cu zăpadă, unde stau? Că nu au unde să stea, exact numai pe grămezile acelea o să stea. Unde permite, că n-o să permită peste tot, dar unde permite măcar un metru sau doi să fie un loc de refugiu ţinând seama că sunt şi atâţia copii. Şi dacă se poate unde este staţie să se facă cât de cât un pic de acoperiş. Vă mulţumesc!

Domnul Moldovan Mircea - reprezentantul localităţii componente Viişoara: mulţumesc, domnule preşedinte! Aş ridica o problemă mai veche, cu acea trecere de pietoni din zona ANL şi de la şcoala gimnazială Viişoara. Domnule primar, dacă s-ar putea pune pe o distanţă de vreo 500 metri câteva panouri de avertizare ca să se avertizeze că urmează semaforul şi acea trecere de pietoni. Am mai discutat, în zonă vizibilitatea este cam sub 150 metri.

A doua problemă: la noile staţii de autobuz, dacă s-ar putea amenaja în zonă, mai sus sau mai în jos, o trecere de pietoni pentru că s-au dat în folosinţă şi, din păcate, nu se mai duc – prima trecere de pietoni e la aproximativ câteva sute de metri şi o să traverseze strada prin loc nepermis şi ne trezim cu alte evenimente.

A treia problemă: chiar dacă s-au făcut câteva acţiuni, cam de vreo lună de zile, în privinţa câinilor vagabonzi, avem din nou probleme cu câinii vagabonzi – dacă s-ar putea câteva acţiuni pentru a-i ridica din zonă, din zona locuinţelor sociale peste calea ferată, că au început să vină chiar în localitate, mai de câteva zile unul dintre cetăţeni s-a trezit cu un câine sau cu mai mulţi câini la cuşca găinilor, l-a fugărit, a dat după el şi l-a muşcat acolo, la el în curte. Mulţumesc!

Domnul preşedinte de şedinţă: mulţumesc şi eu! Domnul Someşan, doriţi să interveniţi? Mai doreşte cineva să facă interpelări executivului? Nu.

În condiţiile acestea îmi permit şi eu, domnul primar, nu fac o interpelare ci o mare rugăminte: să le cereţi subordonaţilor dumneavoastră care se ocupă de recepţia unor lucrări de reparaţii a parcărilor, a trotuarelor, o maximă atenţie şi vă spun asta pentru că am asistat aşa, la câteva reparaţii, s-a propagat în rândul muncitorilor care lucrează şi chiar a şefilor sau a patronilor domniilor lor ideea că sunt „cârpeli” după bani. Nu ştiu de unde sintagma asta, pentru că nu le dăm bani rupţi pe aceste lucrări. Şi la întrebarea mea, vis - á - vis de nedumerirea, că nu mi se părea în regulă o anumită reparaţie la un trotuar, mi s-a răspuns de genul acesta şi chiar de către acţionarii unei firme. Ba da, domnul Petruţ, dar nu cred că e relevant, discutam la modul general vis – á - vis de toate lucrările de reparaţii, o maximă atenţie, o rugăminte numai. Mulţumesc!

Domnul Ovidiu Teodor Creţu – Primarul municipiului Bistriţa: am să încep invers, de aceea v-am solicitat să ştim despre cine e vorba, pentru că sunt şi reparaţii pe care le realizăm noi şi vroiam să ştiu dacă sunt angajaţi ai primăriei sau a firmelor cu care lucrăm. O să discutăm cu ei să ştie să discute atunci când vorbesc cu cetăţenii care plătesc pentru reparaţiile din zonele respective pe care ei le fac cu bani întregi şi bani buni, aşa cum bine precizaţi.

Domnul Moldovan Mircea, semnalizările şi presemnalizările pentru trecerile de pietoni sunt reglementate prin lege. Deci nu putem să mergem la 500 de metri înainte, că uită şoferii până acolo. O să verificăm ca ceea ce este semnalizat să fie într-adevăr în conformitate cu legea. La staţiile noi nu cred c-o să putem să facem o nouă trecere de pietoni, c-am fragmenta acolo circulaţia pentru că sunt în apropiere, 200 de metri şi 200 de metri nu e o distanţă mare de parcurs. Iar în legătură cu câinii vagabonzi, am solicitarea, şi la dumneavoastră ca şi la ceilalţi delegaţi săteşti, să discutaţi cu cetăţenii să-i prindă, că este mai uşor să-i prindeţi dumneavoastră şi telefonaţi şi pe urmă se deplasează maşina şi-i aduce la adăpostul nostru pentru câini.

Domnul Gavrilaş Gavrilă, locurile de refugiu între Sigmir şi Bistriţa, vreau să vă spun că acolo sunt spaţii private, domeniul privat. De aceea Consiliul Judeţean care a reabilitat drumul a realizat staţiile pe drum pentru că nu există teren în domeniul public, alături, astfel încât să poată realiza acele spaţii de refugiu. Vom analiza problema în anul viitor, eventual să cumpărăm spaţiul – teren privat, ca să putem să facem refugiu, iar în legătură cu acoperişurile la staţii a fost şi o întrebare a altcuiva. Noi avem în municipiu un contract cu o firmă care a construit aceste staţii, suntem în curs de discuţii de reziliere a contractului şi de a reface apoi, pe baza unui program, toate staţiile. Sigur că nu vor fi toate identice, dar solicitarea de a avea o bancă şi un acoperiş mi se pare absolut normal şi firesc.

Domnule pop Maftei nu ştiu ce să vă spun referitor la piatră, dar buldo pentru o zi – două o să-l aveţi, acum să fie şi vremea corespunzătoare să poată să lucreze. Strada Florilor, zic că feriţi-vă, pentru că sunteţi la concurenţă cu Sărata.

Pentru domnul consilier Kiss: anul acesta am achiziţionat sare şi clorură de calciu. Anul trecut am combinat sarea cu nisip, am hotărât să renunţăm pentru zonele asfaltate la nisip pentru că el, dacă este foarte fin, produce foarte mult praf primăvara, dacă este mai mare produce, mă rog, deranj, sablează practic aripile maşinilor, inconvenient sesizat de mai mulţi cetăţeni în anul trecut. Vom încerca să întreţinem cu clorură de calciu şi cu sare pură, dacă va fi o iarnă normală. Dacă va fi o iarnă dificilă şi lungă, atunci vom fi nevoiţi să utilizăm şi nisipul în combinaţie cu sarea, pentru că n-o să ne putem permite financiar foarte mult.

Domnul consilier Sărmăşan, pasajul subteran de pe Gării, acolo sigur că nu-i putem opri, sau ar trebui să ţinem un paznic permanent pentru cei care desenează cu graffitti pe unde apucă şi cum pot, dar acel pasaj este igienizat, curăţat, măturat în fiecare zi. Dacă sesizaţi că este murdar, aşa cum se mai întâmplă şi pe la containerele de gunoi care trebuie să fie golite în fiecare zi, uneori ora din zi în care se ridică, sau şi curăţenia acolo, este una mai târzie şi atunci desigur când trec cetăţenii dimineaţa observă gunoiul. Dar el se ridică, repet, în fiecare zi.

Domnul consilier Armean, în legătură cu licuricii de pe stradă într-adevăr nu sunt în regulă, va trebui să avem o variantă corespunzătoare. Cei care funcţionează în Tîrgu - Mureş sunt diferiţi, e altceva, şi vom găsi soluţia să avem şi noi similari, inclusiv în locurile în care au fost montaţi, să-i schimbăm.

Domnul consilier Antal, în legătură cu maşinile parcate printre copaci pe bulevardul Republicii, noi ne-am străduit să menţinem două benzi de circulaţie, asta ştiu că se face în dauna pietonilor, dar în general pot spune că se păstrează un spaţiu de 80 de centimetri – 1 metru pentru circulaţia pietonală, mă refer la partea stângă a bulevardului, deci trotuarul de pe stânga în sensul de mers de la Coroana înspre Poliţie. Partea dreaptă – trotuarul este liber, acolo este şi zona şcolilor şi acolo n-am avut probleme cu parcările. Dacă aţi sesizat pe acea parte, eu v-aş ruga şi pe dumneavoastră să sunaţi la 984 şi va răspunde Poliţia Locală care trebuie să intervină imediat. Altminteri repet ce am spus şi înainte, că suntem un oraş în care trama stradală este pentru 3000 de maşini şi noi avem 32 de mii de maşini în oraş.

În legătură cu supravegherea parcărilor şi tichetelor de parcare, angajaţii primăriei – nu avem angajaţi ca să putem să facem această supraveghere. A fost o încercare mai demult ca să folosim o firmă care să exploateze parcările din municipiu, s-a dovedit că varianta nu merge, ceea ce avem acum – cu supraveghere de către Poliţia Locală şi, mă rog, vânzarea biletelor prin automate sau prin magazine funcţionează, ne aduce venituri, cu veniturile respective îmbunătăţim situaţia spaţiilor de parcare, dar cu certitudine loc de mai bine este.

În legătură cu trecerea de pietoni de la Biserica romano – catolică este o solicitare mai veche, noi avem acum în lucru un proiect cu finanţare europeană, modernizarea Centrului istoric al oraşului pe trei axe ale pasajelor, axa cea mai dinspre Vest, Axa Breslelor care iese de undeva dintr-unul din pasajele din apropiere de clădirea noastră Gheorghe Şincai nr.2, va traversa mai în jos de actuala trecere de pietoni str. Gheorghe Şincai şi va trebui să facem trecere de pietoni pe acolo. De aceea actuala trecere va fi desfiinţată, ea se va muta undeva mai în jos, n-aş putea să vă spun cât: 50 m, 70 m, ceva de genul acesta. Sub nici un motiv nu mai putem să mai facem încă una la alţi 50 de metri, deci ea se va muta mai în jos pe zona pasajului.

În legătură cu staţia de autobuz – am dat răspunsul, va intra într-un program de modernizare al tuturor staţiilor.

Domnul consilier Seserman, în legătură cu studiile de fezabilitate, bănuiesc că vă referiţi şi la DALI aici, normal solicitarea, ca să se discute în Comisia economică, trebuie făcută prin preşedinte, dar bănuiesc că v-aţi înţeles cu doamna preşedinte să discutaţi această problemă şi-o să pregătim lista studiilor de fezabilitate şi a documentaţiei pentru clădirile vechi.

Referitor la aparatele de cafea care sunt instalate la Andrei Mureşanu, desigur că aici este o problemă de administraţie a şcolii, în mod direct, eu în orice caz nu văd un lucru rău, chiar dacă sunt la copiii mici, sigur la aceste aparate nu se poate vinde nici whisky nici cafea. Dar cafea cu lapte sau ciocolată caldă sau alte lucruri cred că este normal, suntem în anul 2013 şi nu trebuie să ne gândim că vine cineva cu sticluţa-n buzunar de acasă. Dacă părinţii îşi permit să plătească un ban, să-şi ia de la aparat, cred că este normal, desigur că domnul director a reţinut - să nu se vândă băuturi alcoolice la aparatele respective.

În legătură cu băncile de pe pietonal, noi acum pregătim pietonalul pentru iarnă. În general lumea nu mai stă pe bănci decât, spun eu, cei care nu au altă zonă în care să meargă. Noi avem bănci pregătite, am avut mai multe astă – vară, am retras o parte din ele, pregătim pentru orăşelul copiilor şi pentru Târgul de Crăciun. Deci bănci vor fi mai puţine pe perioada iernii, dar la primăvară vom avea suficiente.

Domnul consilier Toniuc, în legătură cu fântâna din Str. Panait Cerna ştiţi foarte bine că termenele de execuţie se evaluează de către proiectant, noi le prindem în caietul de sarcini apoi contractul se încheie în baza respectivului caiet de sarcini iar apoi, dacă este cazul, se fac prelungiri ale termenelor respective. Şi eu sunt nemulţumit de faptul că în Panait Cerna lucrările n-au avansat mai bine în această vară, asta este situaţie, nu încurcă circulaţia pentru că ea a rămas acolo. Faptul că o perioadă de timp acele alveole care în proiect sunt spaţii verzi şi care au fost folosite înainte ca spaţii de parcare, e bine că au fost blocate cu garduri împrejmuitoare astfel încât cei care obişnuiau acolo, să-şi cam găsească alte locuri, să nu aştepte să punem gazonul ca să vină să-şi parcheze maşinile pe el. Eu nu cred că se va finaliza în 14 ianuarie, dar va fi finalizat în primăvara anului 2014.

În legătură cu spaţiul de joacă din parc, acolo a existat un spaţiu de joacă, cel mai adecvat pentru copiii foarte mici, copii de la, mă rog, de la zero, de la 6 luni, de la un an până la trei ani. A fost realizat de Clubul Rotary din lemn, nu a fost tratat bine şi la înţelegere cu ei am eliminat toate echipamentele de acolo pentru că deveniseră periculoase. Am gazonat zona respectivă şi am făcut, din fonduri proprii, echipamente noi tot pentru copii foarte mici care nu distrug gazonul în joaca lor. Vom împrejmui spaţiul acela, aşa cum a fost şi înainte, în primăvară, astfel încât să existe un loc de joacă pentru copiii mici, repet, lucru cerut de foarte multe persoane pentru că trebuie dotări speciale, suprafeţe speciale. La copiii mici nu putem să mergem cu nisip, ar fi trebuit să avem cel puţin cauciuc, dar gazonul este superior din acest punct de vedere. Deci echipamentele respective sunt din bugetul municipiului, nu din cadrul proiectului finanţat pe fonduri europene. Vă mulţumesc, domnule preşedinte!

Domnul consilier Avram George – Viceprimarul municipiului Bistriţa: ca o completare la ceea ce spunea domnul primar, vreau să aduc vorbire şi despre a şasea localitate componentă a municipiului Bistriţa, pentru că tot s-a vorbit de cele cinci localităţi componente şi municipiul Bistriţa, de Ghinda. Vreau să-l informez pe domnul Someşan, să-i spun că acel pod de care făcea vorbire în ultima şedinţă de consiliu, este realizat şi sper că este mulţumit de lucrare.

Domnul preşedinte de şedinţă: Da, în regulă. Dacă răspunsurile domnului primar la interpelările dumneavoastră v-au satisfăcut, vă rog să-mi permiteţi să mulţumesc în numele tuturor. Mulţumim, domnule primar!



Iar pe dumneavoastră vă rog, domnilor colegi consilieri, să procedăm la adoptarea, prin vot, a procesului – verbal al şedinţei ordinare a consiliului local din 31 octombrie 2013. Vă rog să votaţi!

Rezultat

Vot

Da

18

Nu

0

Abţinere

0

Au votat

18

Nu au votat

0

Absenţi

3

Total

21

Observaţii

Antal Attila

Da

Armean Lucian Marius

Da

Avram George

Da

Bria Dumitru Alexandru

Da

Gagea Maxim

Da

Hangan Sorin

Da

Ilieş Narcisa-Simona

Abs

Kiss Laszlo

Da

Kozuk Andrei Ioan

Da

Moisil Filip

Abs

Moldovan Vasile

Da

Molnar Iosif-Augustin

Da

Muthi Adrian-Gelu

Abs

Peteleu Ioan

Da

Rus Constantin

Da

Sărmăşan Mihai-Lucian

Da

Seserman Alin

Da

Tabără Camelia

Da

Taloş Florin

Da

Toniuc Alexandru-Marian

Da

Tuţă Gheorghe

Da

Mulţumesc! Cu 18 voturi „pentru” procesul – verbal al şedinţei ordinare din 31.102013 a fost adoptat.

În continuare vom intra pe ordinea de zi, mai avem două proiecte şi la Diverse avem o adresă din partea familiei Cătălina şi Gheorghe Dinică.


Yüklə 0,74 Mb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin