R A P O R T
Cu privire la modul de îndeplinire a atribuţiilor proprii
ale preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu,
în anul 2010
GIURGIU 2011
Doamnelor şi Domnilor Consilieri,
Stimaţi invitaţi,
În conformitate cu prevederile art.104, alin. (3), lit. b din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, în exercitarea atribuţiilor ce-mi revin în relaţia cu Consiliul Judeţean Giurgiu, vă prezint raportul privind modul de îndeplinire a atribuţiilor proprii şi a hotărârilor Consiliului Judeţean Giurgiu pe anul 2010 .
În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, cunoscut fiind faptul că reprezint judeţul în relaţiile cu celelalte autorităţi publice şi juridice, române şi strâine, precum şi în justiţie, am pus pe primul plan atât coordonarea directă, cât şi participarea activă a tuturor celor implicaţi în administraţia publică judeţeană la programele şi strategiile aprobate prin hotărâri de autoritatea publică judeţeană.
Raportul oferă informaţii concrete despre activitatea Consiliului Judeţean şi a serviciilor publice de sub autoritatea acestuia.
Am orientat activitatea Consiliului Judeţean Giurgiu, în principal, pentru realizarea Programului acţiunilor economico-sociale din coordonare, parte integrantă a Programului de dezvoltare a Programului de dezvoltate a judeţului Giurgiu pe anul 2010.
Realizările anului 2010 au fost influenţate negativ de criza economico-financiară, fiind necesară, mai mult ca în anii anteriori, o conducere şi coordonare la nivelul conducerii executive a Consiliului Judeţean pentru soluţionarea problemelor apărute.
Echipa de coordonare executivă, realizată împreună cu vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, a avut în vedere o consultare permanentă cu consilierii judeţeni în principalele probleme ce au făcut obiectul unor proiecte de hotărâri, consultare ce s-a realizat atât în cadrul şedinţelor comisiilor de specialitate, cât şi în cadrul unor dezbateri provocate, de fiecare dată, când problemele erau de interes major.
O atenţie deosebită am acordat stabilirii oportunităţii şi legalităţii deciziilor cu sprijinul specialiştilor din aparatul propriu al Consiliului Judeţean. Aportul acestora pentru buna funcţionare a serviciilor publice judeţene, a administraţiei publice în general, fiind la nivel superior anilor precedenţi, profesionalismul lor crescând şi datorită faptului că le-am creat condiţii pentru o perfecţionare profesională continuă.
Având în vedere prevederile Constituţiei şi a Legii administraţiei publice locale cu privire la rolul consiliilor judeţene, am pus un accent deosebit pe coordonarea activităţii consiliilor comunale, orăşeneşti şi municipale, în vederea realizării şi întăririi serviciilor publice de inters judeţean. Colaborarea cu primarii a avut drept rezultat promovarea şi realizarea unor proiecte de infrastructură sau din domeniul social-cultural de interes regional sau zonal de valoare şi importanţă deosebită.
Raportul cuprinde, în sinteză, acţiunile pe care le-am desfăşurat în anul 2010, grupate pe structura aparatului de specialitate şi a serviciilor publice din subordine.
ARHITECT ŞEF
Arhitectul Şef al judeţului reprezintă structura de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean în contextul Legii 50/1991 şi are în subordine Serviciul urbanism, amenajarea teritoriului şi gestiunea localităţilor -
DOCUMENTAŢII DE URBANISM ŞI AMENAJAREA TERITORIULUI
- au fost analizate 3 documentaţii de urbanism (P.U.G şi P.U.Z) şi regulamentele de urbanism aferente;
- s-a coordonat activitatea de proiectare a planului urbanistic general pentru o comună, activitate finalizată;
- prezentarea a 2 documentaţii P.U.G. şi PUZ în şedinţele Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului;
- s-au eliberat 20 de avize de oportunitate pentru elaborarea de PUZ-uri;
- colaborarea cu APM Giurgiu pentru identificarea în detaliu şi delimitarea geografică a zonelor de risc natural
2. CERTIFICATE DE URBANISM ŞI AUTORIZAŢII DE CONSTRUIRE
În decursul anului 2010 au fost eliberate:
-
453 certificate de urbanism încasându-se taxe în valoare de 39.155 lei
-
215 autorizaţii de construire încasându-se taxe de 323.250 lei
-
54 prelungiri certificate de urbanism
-
13 prelungiri autorizaţii de construire
-
12 autorizaţii de desfiinţare
-
2 prelungiri autorizaţii de construire
3. VERIFICARE ŞI AVIZARE DOCUMENTAŢII
-au fost verificate în termen şi avizate un număr de 9 documentaţii întocmite de diferite societăţi comerciale în baza HG 834/1991
-au fost verificate pe teren 75 de amplasamente pentru care s-au eliberat certificate de urbanism sau autorizaţii de construire
4. MANAGEMENT PROIECTE, DOCUMENTAŢII ŞI STUDII DE PROIECTARE, EVALUĂRI
Reprezentanti ai serviciului au făcut parte din echipa de implementare a proiectului „SISTEM INTEGRAT DE MANAGEMENT AL DEŞEURILOR ÎN JUD. GIURGIU”.
În contextul colaborării şi acordării de asistenţă tehnică de specialitate dintre
serviciul de urbanism şi disciplina în construcţii şi alte servicii descentralizate din subordinea consiliului judeţean sau administraţiei publice locale, în cursul anului 2010 au fost elaborate 18 documentaţii tehnice şi documentaţii pentru obţinerea avizelor şi acordurilor organelor de specialitate (mediu, S.G.A., P.S.I., etc.)
-s-a calculat necesarul şi s-au făcut solicitările de fonduri pentru anul 2010 în vederea reactualizării Planurilor Urbanistice Generale pentru 11 localităţi, în valoare de 3.593,5 mii lei.
-întocmire relevee pentru un număr de 88 imobile aparţinând consiliului judeţean în scopul estimării lucrărilor de reparaţii;
5. REGULARIZĂRI DE TAXE LA AUTORIZAŢIILE DE CONSTRUIRE
Conform legislaţiei în domeniu,Consiliul Judeţean, prin serviciul său de specialitate are obligaţia de a face regularizarea taxei pentru autorizaţia de construire la terminarea lucrărilor autorizate în baza declarării valorii reale a lucrărilor de către investitor. Astfel în anul de referinţă au fost regularizate taxele pentru un număr de 21 de persoane fizice sau agenţi economici rezultând o valoare încasată de 15.104 lei. Pentru îndeplinirea acestei atribuţiuni s-au efectuat numeroase demersuri (scrise şi direct în teren la locul construirii obiectivului) pentru declararea valorii reale a lucrărilor.
6. DISCIPLINA ÎN CONSTRUCŢII
În baza programelor de deplasare în teren s-au efectuat 146 de controale în domeniul disciplinei în urbanism, amenajarea teritoriului şi construcţii. Au fost soluţionate 19 sesizări ale persoanelor fizice şi/sau juridice, prin verificarea aspectelor referitoare la disciplina în construcţii sau tulburarea domeniului public, întocmindu-se 4 procese-verbale de contravenţie.
Participarea la o acţiune comună organizate de Consiliul Judeţean Giurgiu pentru verificarea celor 51 de societăţilor comerciale cu obiect de activitate, exploatarea agregatelor minerale de râu, de pe teritoriul judeţului Giurgiu.
7. COLABORARE, COORDONARE şi ASISTENŢĂ TEHNICĂ DE SPECIALITATE PENTRU CONSILIILE LOCALE
- în atribuţiile ce-i revin, personalul serviciului asigură asistenţă tehnică de specialitate pentru compartimentele de urbanism din cadrul primăriilor; în acest scop periodic, sau atunci când sunt publicate acte normative noi, se face informarea serviciilor de specialitate ale primăriilor cu privire la prevederile acestora (legea nr.184/2001, Legea 350/2001, Legea 50/1991, adrese SNTGN-TRANSGAZ Mediaş, SC CONPET SA, SC PETROM SA etc.) - termen permanent;
- periodic prin grija arhitectului şef s-au făcut deplasări în teren pentru analiza stadiului de proiectare sau de avizare a planurilor urbanistice generale;
- ns-a colaborat cu toate consiliile locale pentru întocmirea situaţiilor statistice lunare sau trimestriale privind obiective de investiţii autorizate, construcţii neautorizate etc.;
- s-au făcut atenţionări şi informări către primăriile comunelor în privinţa aplicării noii legislaţii pentru autorizarea lucrărilor de construcţii, Legea 50/1991 cu privire la competenţele de aprobare, de control la disciplina în construcţii etc.;
- s-a întocmit materialul cuprinzând principalele atribuţii ale serviciului în vederea elaborării Regulamentului de organizare şi funcţionare a aparatului de specialiate.
8. RAPORTĂRI STATISTICE
În perioada cuprinzând anul 2010 au fost întocmite şi transmise celor interesaţi situaţii statistice după cum urmează:
- situaţii cu eliberarea autorizaţiilor de construire- Direcţia de statistică-lunar;
- situaţii cu eliberarea autorizaţiilor de construire/desfiinţare - Inspectoratul în construcţii-lunar;
- situaţii privind stadiul elaborării P.U.G-urilor - Inspectoratul în construcţii-trimestrial;
- situaţii privind încasarea taxei de timbru de arhitectură – compartiment financiar – bilunar;
- situaţii privind încasarea taxei pentru certificat de urbanism şi autorizaţii de construire – compartiment financiar – bilunar.
9. ARHIVĂ
- în registrul pentru predarea - primirea documentaţiilor de certificate de urbanism şi autorizaţii de construire, personalul cu atribuţii în acest domeniu a efectuat un număr de 210 operaţiuni;
- s-au arhivat documentaţiile tehnice ale certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire aferente perioadei anilor 1999 – 2003, aflate în evidenţa Serviciului de urbanism şi au fost predate la Arhiva centrală a Consiliului Judeţean Giurgiu;
- au fost eliberate un număr de 10 duplicate ale actelor administrative deţinute în arhiva Serviciului de urbanism.
10. COMISII DE RECEPŢIE
Personalul din cadrul compartimentului „Arhitect Şef” a participat ca membru în comisiile de recepţie la terminarea lucrărilor a obiectivelor de investiţii de pe teritoriul judeţului. Dintre acestea menţionăm: OMV PETROM.
INVESTIŢII'>COMPARTIMENT TEHNIC-INVESTIŢII
Compartimentul tehnic - investiţii este organizat şi funcţionează în cadrul Direcţiei achiziţii şi investiţii publice, având ca atribuţii principale derularea programului propriu de investiţii, derularea programelor de întreţinere şi reparaţii drumuri publice judeţene, coordonarea consiliilor locale în vederea derulării programelor guvernamentale privind infrastructura judeţului şi construcţia de locuinţe.
În cursul anului 2010 aceste atribuţii au fost exercitate în cadrul Serviciului tehnic – investiţii, aflat în subordinea Direcţiei tehnice, transformată ulterior în Direcţia achiziţii şi investiţii publice.
-
INVESTIŢII
-
PROGRAMUL PROPRIU DE INVESTIŢII PUBLICE
Programul de investiţii publice pe anul 2010 a fost aprobat prin Hotărârea
Consiliului Judeţean Giurgiu nr.38 din 09 martie 2010 privind aprobarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al Judeţului Giurgiu, bugetului instituţiilor publice finanţate parţial din venituri proprii şi bugetului creditelor interne, pe anul 2010, cu modificările şi completările ulterioare.
Valoarea programului a fost de 87.575 mii lei, repartizată pe grupe de investiţii, astfel:
Cap.A. - Obiective de investiţii în continuare: -
Cap.B. - Obiective de investiţii noi: 47.957 mii lei
Cap.C. - Alte cheltuieli de investiţii: 39.618 mii lei.
Repartizarea sumei pe surse de finanţare a fost, după cum urmează:
-
Bugetul local: 59.124 mii lei,
-
Credite interne: 20.000 mii lei,
-
Venituri proprii: 1.746 mii lei,
-
Fondul de rulment: 6.705 mii lei.
Valoarea realizărilor a fost de 15.565 mii lei, din care:
- Bugetul local: 8.545 mii lei,
-
Credite interne: - mii lei,
-
Venituri proprii: 1.425 mii lei,
-
Fondul de rulment: 5.595 mii lei.
Programul de investiţii publice pe anul 2010 nu a putut fi realizat în totalitate din cauza neasigurării surselor de finanţare.
În cadrul programului au fost realizate următoarele:
-
Obiective de investiţii noi: 1.261 mii lei, din care „Reconstrucţia ecologică a Bălţii Comana - Judeţul Giurgiu” – 1.261 mii lei;
-
Achiziţii imobile: 3.692 mii lei, din care: Căminul pentru persoane vârstnice Mironeşti - 486 mii lei, Balta Radu Vodă – Izvoarele - 206 mii lei şi Centrală termică complet echipată – 3.000 mii lei;
-
Achiziţionare dotări independente C.J.Giurgiu şi instituţii subordonate: 1.155 mii lei ;
-
Cheltuieli pentru elaborarea proiectelor şi altor studii aferente obiectivelor de investiţii: 3.056 mii lei, din care:
- proiectare drumuri: 14 proiecte pentru 72,485 km,
- proiectare poduri: 4 proiecte,
- proiecte pentru reabilitare şi modernizare imobile din patrimoniul judeţului Giurgiu: 41 proiecte,
-
Cartarea terenului, consultanţă, asistenţă tehnică şi alte cheltuieli asimilate investiţiilor: 6.401 mii lei, din care:
- documentaţii cadastrale: 9
- lucrări de execuţie la obiectice de investiţii: 12
- majorare capital social S.C. Euro Group Tehno:300 mii lei.
Cheltuielile de capital au fost repartizate pe capitole, după cum urmează:
Cap.51.00. Autorităţi Publice şi Acţiuni Externe: 27 mii lei(dotăti independente);
Cap.60.00. Apărare Naţională: 25 mii lei (dotări independente);
Cap.65.00. Învăţământ: 28 mii lei(dotări independente, 1 documentaţie cadastrală);
Cap.66.00. Sănătate: 1.472 mii lei (dotări independente, 8 proiecte , 2 documentaţii cadastrale, lucrări de execuţie: Reraraţii capitale învelitoare şarpantă Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Punct termic Spitalul Judeţean de Urgenţă aripa nouă, Punct termic Spitalul Judeţean de Urgenţă aripa veche, Staţie epurare Spitalul de Pneumoftiziologie Izvoru);
Cap.67.00. Cultură, Recreere şi Religie: 487 mii lei (dotări independente, 6 proiecte, 1 documentaţie cadastrală , lucrări de execuţie: Reabilitare acoperiş Biblioteca Judeţeană I.A. Bassarabescu);
Cap.68.00. Asigurări şi Asistenţă Socială: 1.483 mii lei (achiziţii imobile: Căminul pentru personae vârstnice Mironeşti, dotări independente, 12 proiecte, 2 documentaţii cadastrale);
Cap.70.00. Locuinţe, Servicii şi Dezvoltare Publică: 1.980 mii lei (4 proiecte, lucrări de execuţie: Eficientizare consum energie termică Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Eficientizare consum energie termică Case de tip familial);
Cap.74.00. Protecţia Mediului: 1.281 mii lei (obiective noi: Reconstrucţia ecologică a
Bălţii Comana - Judeţul Giurgiu, 1 proiect,);
Cap.80.00. Acţiuni Generale Economice, Comerciale şi de Muncă : 4.705 mii lei (achiziţii imobile: Centrală termică complet echipată, dotări independente, 10 proiecte, 1documentaţie cadastrală);
Cap.84.00. Transporturi : 3.871 mii lei (dotări independente ( Direcţia Judeţeană de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic), 14 proiecte drumuri judeţene (72,485 km), 4 proiecte poduri, lucrări de execuţie: finalizare Modernizare DJ 412 C - 11,75 km, continuare lucrări Modernizare DJ 503-7,9 km, decontare parţială Modernizare DJ 412B-3,0km);
Cap.87.00. Alte acţiuni economice : 206 mii lei ( achiziţii imobile : Balta Radu Vodă – Izvoarele)
Pe parcursul derulării programelor de investiţii s-au desfăşurat următoarele activităţi:
-
fundamentarea şi întocmirea listelor de investiţii proprii ale Consiliului
Judeţean Giurgiu precum şi pentru instituţiile subordonate, asigurându-se deschideri de finanţări prin Trezoreria municipiului Giurgiu;
- fundamentarea programelor finanţate prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (pietruiri/asfaltări drumuri comunale, alimentarea cu apă a satelor, construcţia de locuinţe, cadastrul imobiliar - edilitar), coordonarea consiliilor locale pentru realizarea programelor şi urmărirea derulării programelor aprobate pentru anul 2010 prin efectuarea verificărilor lunare a situaţiilor de lucrări şi a stadiilor fizice la obiectivele prevăzute în programe şi întocmirea documentelor specifice derulării programelor (rapoarte, situaţii, corespondenţă);
-
întocmirea rapoartelor statistice;
-
fundamentarea Programului de investiţii publice pe anul 2011, întocmirea
listelor de investiţii, a listelor de dotări şi a fişelor pentru obiectivele de investiţii din programul anual;
-
acordarea asistenţei tehnice consiliilor locale comunale privind întocmirea
programelor anuale de investiţii, precum şi derularea procesului investiţional.
Prin Compartimentul tehnic - investiţii se derulează programele guvernamentale privind investiţiile în infrastructură, având ca scop eliminarea discrepanţelor dintre sat şi oraş şi crearea oportunităţilor pentru dezvoltarea economico-socială a comunităţilor locale.
În baza H.G. nr. 577/1997, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se derulează programul privind pietruirea, reabilitarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate şi alimentarea cu apă a satelor.
-
PROGRAMUL PRIVIND PIETRUIREA, REABILITAREA, MODERNIZAREA ŞI/SAU ASFALTAREA DRUMURILOR COMUNALE
În cadrul Programului privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate, aprobat prin H.G. nr. 577/1997, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2010 Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a alocat suma de 8.952,14 mii lei, repartizată pentru lucrările executate în anii anteriori la următoarele drumuri comunale:
- mii lei -
- Dc 139 Bulbucata – Teişori – Făcău – Gorneni, km 0+000 – 4+000, (4,0 km): 200,00;
- DC 83 Lim.jud. Ilfov – Dobreni, km 3+200 – 5+800, (2,6 km): 386,19;
- DC 89 Greaca – Puţu Greci, km 0+000 – 3+000, (2,6 km): 300,00;
- DC 111 DJ 503A – Carapancea, km 0+000 -0+900, (0,9 km): 274,34;
- DC 130 Grădinari – Zorile + drum legătură (1,75 km): 1.900,00;
- DC 142 Letca Veche –Letca Nouă, km 8+000 -11+300, (3,3 km): 300,00;
- DC 146 LIM.JUD. Dâmboviţa – Săbăreni, km 2+000 – 5+000, (3,0 km): 300,00;
- Dc 94 DN 5 – Oinacu, km 0+000 – 2+100, (2,1 km): 856, 53;
- Străzi principale în comuna Crevedia Mare, (1,25 km): 4,97;
- Străzi principale în oraşul Mihăileşti, (6,33 km): 837,06;
- Străzi principale în comuna Ghimpaţi, (11,2 km): 500,00;
- Străzi principale în comuna Roata de Jos, (17,5 km): 900,00;
- Străzi principale în comuna Comana, (4,06 km): 793,76;
- Străzi principale în comuna Isvoarele, (3,3 km): 400,00;
- Străzi principale în comuna Bucşani, (5,0 km): 300,00;
- Străzi principale în comuna Valea Dragului, (3,0 km): 399,29;
- Străzi principale în comuna Vedea, (3,0 km): 300,00.
Pentru derularea programului au fost desfăşurate următoarele activităţi: urmărirea stadiilor fizice, verificarea situaţiilor de lucrări şi a fazelor determinante pentru lucrările executate, cu respectarea documentaţiilor de execuţie, întocmirea lunară a deconturilor justificative către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în vederea alocării fondurilor necesare realizării obiectivelor.
-
PROGRAMUL PRIVIND ALIMENTAREA CU APĂ A SATELOR, CANALIZAREA ŞI EPURAREA APELOR UZATE
-
În cadrul Pogramului de alimentare cu apă a satelor, aprobat prin H.G. nr.
577/1997, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2010 Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a alocat suma de 7.830 mii lei, repartizată pentru următoarele lucrări:
- alimentarea cu apă comuna Adunaţii Copăceni, satele Adunaţii Copăceni, Dărăşti Vlaşca, Varlaam, Mogoşeşti: 5.800 mii lei (lucrare în curs de execuţie);
- alimentarea cu apă comuna Putineiu, satele Putineiu, Hodivoaia, Vieru: 100 mii lei (lucrare în curs de execuţie);
- alimentarea cu apă comuna Hotarele, sat Hotarele: 100 mii lei (lucrare în curs de execuţie);
- alimentarea cu apă comuna Crevedia Mare, satele Crevedia Mare şi Crevedia Mică: 10 mii lei;
- alimentarea cu apă comuna Vânătorii Mici, satele Vânătorii Mici şi Izvoru: 10 mii lei;
- alimentarea cu apă comuna Isvoarele, satele Isvoarele şi Teiuşu: 10 mii lei;
- alimentarea cu apă comuna Colibaşi, satele Colibaşi şi Câmpurelu: 400 mii lei;
- alimentarea cu apă sat Puieni, comuna Prundu: 600 mii lei;
- alimentarea cu apă sat Vlad Ţepeş, comuna Comana: 600 mii lei;
- alimentarea cu apă sat Pădureni, comuna Buturugeni: 200 mii lei.
Pentru derularea programului au fost desfăşurate următoarele activităţi: urmărirea stadiilor fizice, verificarea situaţiilor de lucrări şi a fazelor determinante pentru lucrările executate, cu respectarea documentaţiilor de execuţie, întocmirea lunară a deconturilor justificative către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în vederea alocării fondurilor necesare realizării obiectivelor, coordonarea consiliilor locale în vederea elaborării documentaţiilor tehnico – economice şi organizarea procedurilor de achiziţie publică pentru atribuirea contractelor de proiectare
B. În cadrul Pogramului de canalizare şi epurare a apelor uzate, aprobat prin H.G. nr. 577/1997, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2010 Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a alocat suma de 1.230 mii lei, repartizată pentru următoarele lucrări:
- sistem de canalizare şi epurarea apelor uzate satele Popeşti şi Novaci, oraşul Mihăileşti: 600 mii lei (lucrare în curs de execuţie);
- sistem de canalizare şi epurarea apelor uzate sat Vedea, comuna Vedea:30 mii lei;
- sistem de canalizare şi epurarea apelor uzate sat Vlad Ţepeş, comuna Comana: 600 mii lei (lucrare în curs de execuţie).
Pentru derularea programului au fost desfăşurate următoarele activităţi: urmărirea stadiiilor fizice, verificarea situaţiilor de lucrări şi a fazelor determinante pentru lucrările executate, cu respectarea documentaţiilor de execuţie, întocmirea lunară a deconturilor justificative către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în vederea alocării fondurilor necesare realizării obiectivelor, coordonarea consiliilor locale în vederea elaborării documentaţiilor tehnico – economice şi organizarea procedurilor de achiziţie publică pentru atribuirea contractelor de proiectare.
-
PROGRAMUL PRIVIND CONSTRUCŢIA DE LOCUINŢE
În anul 2010, sub coordonarea Compartimentului tehnic - investiţii a continuat execuţia lucrărilor la obiectivele de investiţii „Bloc 122, 33 apartamente, localitatea Mihăileşti, judeţul Giurgiu” şi „Bloc 205, 9 apartamente, localitatea Mihăileşti, judeţul Giurgiu”, finanţate conform O.G. nr. 19/1994.
Valoarea totală a programului a fost de 2.061,470 mii lei, din care 1.864,680 mii lei cu finanţare din sume alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi 196,790 mii lei cu finanţare din sume rezultate din reconstituirea contului pe plan local, ca urmare a vânzării locuinţelor executate în anii precedenţi, repartizată pe obiective astfel:
- bloc 122: 1.903,985 mii lei, din care 1.707,195 mii lei cu finanţare din sume alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi 196,790 mii lei cu finanţare din sume rezultate din reconstituirea contului pe plan local;
- bloc 122: 157,485 mii lei, din care 157,485 mii lei cu finanţare din sume alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Valoarea lucrărilor executate în anul 2010 a fost de 2.061,470 mii lei, decontările fiind efectuate la nivelul programului aprobat.
Pentru derularea programului au fost desfăşurate următoarele activităţi: urmărirea stadiiilor fizice, verificarea situaţiilor de lucrări pentru lucrările executate, întocmirea documentelor justificative (situaţia lunară a producţiei realizate) către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în vederea alocării fondurilor necesare realizării obiectivelor.
2. ADMINISTRAREA, ÎNTREŢINEREA ŞI REPARAREA
Dostları ilə paylaş: |