2016 – 2020 (proiect)



Yüklə 316,19 Kb.
səhifə1/11
tarix17.01.2019
ölçüsü316,19 Kb.
#99542
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11


Vorniceni 2016



logouri pcdli

sdc-rom_cmyk_hoch_pos


[Email address]



Actualizată

cu asistența facilitatorilor Proiectului PNUD ”Migrație și Dezvoltare Locală”

în anul 2016

STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ
A SATULUI VORNICENI
2016 – 2020 (proiect)





Curpins




1.Introducere 3

2.Sumar executiv 4

1.Matricea strategică Vorniceni 2016-2020 5

4.Analiza diagnostic a principalelor domenii 6

1.1.Potențialul Uman și Migrația 6

1.2.Dezvoltare economică locală 8

1.3.Dezvoltarea socială 10

1.4.Infrastructura tehnico-edilitară și Servicii Comunale 12

1.5.Managementul administrativ 13

1.6.Analiza SWOT 14

2.Obiective și priorități 15

1.Planul de Acțiuni 19




  1. Introducere



Rolul strategiei

Strategia de Dezvoltare Locală (SDL) a satului Vorniceni pentru anii 2016-2020 este instrumentul principal prin intermediul căruia localitatea își stabilește obiectivele de dezvoltare pe termen scurt, mediu și lung, precum și modalitățile de atingere a acestora. Acest document descrie cadrul general al dezvoltării durabile a satului Vorniceni pentru următorii 4 ani. SDSE este răspunsul comunității la întrebările esențiale ale dezvoltării locale: Unde ne aflăm? Unde dorim să ajungem? Cum să ajungem acolo?


Strategia are drept scop atingerea unor obiective tangibile, pentru care sunt stabilite măsuri concrete şi un calendar gradual al activităților. Documentul prevede acțiuni atât pentru perioada mandatului actualilor Primar şi consilieri locali, precum și o abordare pe termen mediu, pe durata primului an de activitate al viitorului mandat de primar și viitoarei componențe a Consiliului Local.
Contextul actualizării strategiei

Strategia de dezvoltare locală a fost elaborată la inițiativa APL, cu susținerea proiectului „Migrație și Dezvoltare Locală”, implementat de către Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și finanțat de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), prin implicarea largă a principalilor actori și parteneri locali din comunitate. Abordarea utilizată în cadrul actualizării strategiei prevede încorporarea în mod special a componentelor migrație, drepturile omului și egalitatea de gen, cooperarea intercomunitară și dezvoltarea economică locală.



Integrarea migrației în planificarea locală contribuie la minimizare efectelor negative și maximizarea beneficiilor migrației pentru dezvoltarea socio-economică și umană locală.

Respectarea principiilor egalității de gen și ale drepturilor omului în dezvoltarea locală contribuie la dezvoltarea centrată pe necesitățile oamenilor printr-un proces transparent, participativ, responsabil și lipsit de discriminare.

Cooperarea intercomunitară este un instrument de furnizare în comun, în condiții de calitate și eficacitate, a serviciilor publice locale. Prin unirea eforturilor a două sau mai multe APL se pot asigura premisele necesare pentru organizarea și finanțarea unor servicii publice de calitate, în condițiile în care satul Vorniceni în parte nu posedă puterea și resursele necesare pentru a face acest lucru.
Procesul de actualizare a strategiei

Actualizarea strategiei a fost ghidată metodologic de către facilitatorii proiectului MiDL care au asigurat reflectarea intereselor și opiniilor principalilor actori locali prin consultarea acestora în cadrul focus grupurilor tematice și prin validarea problemelor, soluțiilor și concluziilor în cadrul consultărilor publice. În procesul de actualizare a strategiei au fost implicați în mod nediscriminatoriu reprezentanții următorilor actori și grupuri comunitare: APL, ONG-uri, tinerii, persoanele în etate, persoanele vulnerabile, oamenii de afaceri, confesiunile religioase, migranții, instituțiile publice locale, fiind asigurată participarea echilibrată atît a femeilor, cît și a bărbaților.


Implicarea largă a cetățenilor în actualizarea SDL i-a împuternicit pe aceștia să-și aleagă propriile căi de dezvoltare, iar obiectivele și prioritățile care reflectă în mod real necesitățile oamenilor au șanse mai mari să fie transpuse în realitate datorită încrederii reciproce și angajamentului creat pentru implementarea acțiunilor planificate.
  1. Sumar executiv

Satul Vorniceni face parte din raionul Strășeni și este amplasat pe cursul rîulețului Bîculeţ, afluent al rîului Bîc. Localitatea este situată pe traseul Chișinău-Nisporeni, la o distanță de 36 km de municipiul Chișinău, la 6 km de gara feroviară Bucovăț şi la 3 km de comuna Lozova. În 2016 populația totală a constituit 5899 de oameni, dintre care 2987 femei și 2912 bărbați. Localitatea se mărginește cu c. Lozova în partea sa vestică, alte două localități megieșe fiind Căpriana la est și Sadova la nord. Documentar satul Vorniceni este menționat pentru prima dată la 25 aprilie 1420, pe timpul domniei lui Alexandru cel Bun, fiind considerat una dintre cele mai vechi localități din Republica Moldova, sat cu tradiții și identitate bine conturată. Vorniceni are ca părți componente cartiere ce poartă denumiri istorice, acestea sunt: Dumenii in sud, Lucenii în sud-vest, Țiganca pe deal, la nord se află locurile de unde a pornit dezvoltarea satului - Gura văii și Fundătura văii.


În prezent, Vorniceni se confruntă cu mai multe probleme ce țin de dezvoltarea socio-economică a localității. Comunitatea se confruntă cu un val masiv emigrare, circa 25% din populația satului este plecată temporar sau permanent din localitate, fie în alte localități din țară, în special Strășeni și Chișinău sau peste hotarele țării. Destinațiile externe cu cei mai mulți băștinași din Vorniceni sunt Rusia și Europa de sud. Acest fenomen, generat în mare parte de lipsa dezvoltării economiei locale, lipsa locurilor de muncă, calitatea scăzută a serviciilor publice locale, infrastructura locală slab dezvoltată, costurile înalte de trai, sărăcia, creează un cerc vicios în care populația activă pleacă din cauza lipsei oportunităților de dezvoltare, iar dezvoltarea locală nu poate avea loc fără populația activă.
Problemele de bază ale localității țin de lipsa sau degradarea infrastructurii necesare pentru prestarea serviciilor publice locale de calitate și stimularea dezvoltării economice. În cadrul consultărilor publice la nivel de localitate și prin intermediul internetului au fost identificate și prioritizate următoarele probleme ale comunității:.

  1. Accesul insuficient la apă și canalizare

  2. Drumurile rele

  3. Reparația acoperișului grădiniței nr. 1

  4. Accesul redus al copiilor la activități extracurriculare

  5. Evacuarea deșeurilor

  6. Insuficiența iluminatului stradal

  7. Reparația bisericii din lemn

  8. Gazificarea satului

  9. Locuri amenajate de joacă pentru copii

  10. Absența unui loc comun amenajat pentru agrement și odihnă (scuar, foișor, etc.)

  11. Investiții capitale în liceu (bloc alimentar, teren amenajat, construirea gardului)

  12. Dezvoltarea economică insuficientă

  13. Reparația capitală a casei de cultură

  14. Reparația capitală a primăriei

  15. Absența unui teren de sport amenajat pentru toate vîrstele

  16. Insuficiența serviciilor și activităților pentru tineri

  17. Revitalizarea tradițiilor satului

  18. Insuficiența serviciilor sociale de calitate (azil pentru bătrîni, cantină socială, spălătorie socială, casă de deservire)

  19. Insuficiență de informații și consultanță privind atragere a investițiilor

  20. Migrația

  21. Amenajarea sitului arheologic și dezvoltarea turismului

  22. Indiferența

  23. Asigurarea nediscriminării, egalității de gen și a drepturilor omului

  24. Insuficiența locurilor pentru case

  25. Insuficiența informării, implicării și cooperării permanente între autoritățile publice locale și populație




  1. Yüklə 316,19 Kb.

    Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin